Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2016 10:25

Bu illerde yaşayan öğrencilere çok güzel haber

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ın bazı ilçelerinde PKK'lılar tarafından kazılan hendek, kurulan barikatlar ve uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitim ve öğretimlerinde aksamalar olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı ilgili illere yazı gönderdi.

Bu illerde yaşayan öğrencilere çok güzel haber
Diyarbakır, Mardin,Şırnak,

Bakanlık, bu öğrencilere telafi eğitimi verileceğini, öğrencilerin sınav sayısı zorunluluğu ve okul değiştirecek öğrenci için taban puan ve kontenjan aranmayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Diyarbakır, Mardin ve Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, son dönemlerde ülkedeki bazı yerleşim yerlerinde eğitim-öğretim ile ilgili kısmi aksamalar olduğu, söz konusu yerleşim yerlerinde eğitime geçici sürelerle ara verildiği ve öğrencilerin okula devam edemedikleri hatırlatıldı. 

Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre, idil ve Silopi İlçesi'ndeki öğrenciler için telafi eğitimi yapılacağı, bilinen nedenlerle okula devam edemeyen öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları, üst öğrenime giriş sınavlarında mağduriyet ile karşılaşmamaları, planlanan eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ilgili mevzuat doğrultusunda yürütülmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Yazıda, şöyle denildi:

* Okulların zaman zaman kapalı olması, öğrencilerin okula devam edememesi nedeniyle, devamsızlığı bulunan öğrencilerin durumu devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecektir. * Orta öğretim kurumlarına devam edenlerden her dersten en az bir yazılı sınav notu alan öğrenciler için yönetmelikteki, 'Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadırlar' hükmü aranmayacaktır. * Tüm derslerden hiç notu bulunmayan öğrenciler için ilgi (a) ve (b) Yönetmelikler çerçevesinde telafi eğitimi yapılacak olup bunlardan 8 inci ve 12'nci sınıflara yönelik olarak telafi eğitimlerinin yanında yarı yıl tatilini de içine alacak şekilde lise öğrenime hazırlık, destekleme ve yetiştirme kursları da uygulanacaktır. * Telafi programları okulların açık olduğu günlerin hafta içi veya hafta sonları da uygulanacaktır. * Yerleşim birimi içinde yada dışındaki ayrı tür başka okula gitmek isteyen öğrenciler için, geçici olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde misafir öğrenci butonu oluşturulacak ve bu durumdaki öğrenciler için taban puan ve kontenjan aranmayacaktır. * Fiziki ortamı uygun olan mekanların eğitim öğretim faaliyetleri için tahsis edilmesi, öğrencilerin ulaşım ve gerektiğinde konaklama-iaşe giderlerinin karşılanması için gerekli tedbirler alınacaktır. * Öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda vekil veya ders ücretli karşılığında öğretmen görevlendirilmesi yoluna gidilecektir. * Okullar bazında sınıf mevcutlarının her derece ve tür için belirlenen sayıya ulaşmaması durumunda sınıflar birleştirilecektir. * Yapılacak iş ve işlemler konusunda öğrenci ve velileri her türlü iletişim aracından yararlanılarak zamanında bilgilendirilecektir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...