Tgrt Haber
28 Aralık 2016 17:20

Denizli'de okullar tatil mi, lise, ilköğretim | Bugün Kar tatili olan iller hangileri 29.12.2016

Denizli'de kar tatili var mı? Mega kente ne zaman kar yağacak. Bazı illerde dün için valilik tarafından tatil haberleri gelmeye başladı. Bir çok şehri etkisi altına alan soğuk ve ayazlı havalar bir çok ilde insanları ve hayvanları zor durumda bıraktı. Öğrencilerin ve velilerin meraklı aramaları da internet ortamına yansıdı. En çok aranan kelimelerden önde gelenlerden bazıları ise tatil olan iller, okullar, vb. aramalarla sorularına cevap aramaya çalıştılar. İşte 29 Aralık Perşembe Kar tatili olan iller ve İstanbul'da okullar tatil mi? Denizli de okullar tatil mi? Tüm yurttan tatil haberlerine haberimizden ulaşabilirsiniz..

Denizli'de okullar tatil mi, lise, ilköğretim | Bugün Kar tatili olan iller hangileri 29.12.2016
denizli de okullar tatil mi, istanbul, kar tatili,istanbulda okullar tatil mi, ankara da okullar tatil mi, tatil olan şehirler, tatil olan iller,

İstanbul için meteoroji vatandaşları uyardı. Bu akşam etkili olacak olan kar yağışı İstanbul'u beyaz renge boyayabilir. Öğrencilerin Tatil söylemlerine valilik tarafından cevap verilecek mi? Hava sıcaklığının düşmesiyle beraber birlikte yurdun büyük kesiminde kar yağışı etkisi altına alacak.  İşte Meteoroloji'nin uyardığı kar beklenen o iller. İstanbul'da kar yağacak mı? İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Ankara'da kar yağışı bugün başlıyor. İstanbul'da beklenen kar yağışına hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji uzmanları, yarından itibaren başlayacağı tahmin edilen yağışın cumartesi gününe kadar aralıklarla etkili olacağını belirtti. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 10, şehir merkezinde 3-7 santim arasında olacağını belirten Köse, şiddetli rüzgara karşı İstanbulluları uyardı.
 

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle Ankara ve 21 ilde 29 Aralık 2016 günü eğitime ara verildi.


Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 29.12.2016 Perşembe günü, bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların da bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.


Isparta’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi ve bağlı köylerle, Yalvaç ve Sütçüler ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ve Hisarcık ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Mersin il merkezinde, geceden beri etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.


Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Eskişehir kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.


Manisa'nın Selendi, Sarıgöl, Kula ve Demirci ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.

Uşak'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta öğretimde eğitime ara verildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde kar yağışı dolayısı ile eğitime 1 gün ara verildi.


Afyonkarahisar'ın Sandıklı, Bolvadin ve Çay ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Karaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime perşembe ve cuma günü ara verildiği bildirildi.

Çankırı merkez ile Eldivan ve Atkaracalar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.


Bilecik kent merkezi ile Bozüyük, Söğüt ve Yenipazar ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.

Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kulu, Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların bugün, 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hadim ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.


Denizli’de, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 29 Aralık perşembe günü Sarayköy ilçesi hariç tüm ilçelerde ilk orta ve lise eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.


Bolu kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Sinop'un Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildi. Saraydüzü'ndeki tüm okullar, Boyabat'ta taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile Durağan'daki Tekir ve Çerçiler yatılı bölge okulları bugün tatil edildi.


Bursa'nın Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yozgat il merkezi ve merkeze bağlı köylerde ilk, orta ve lise dengi okullara kar yağışı nedeniyle bugün bir gün süreyle ara verildi.

Burdur’da yoğun kar yağışı nedeniyle Karamanlı, Kemer ve Yeşilova ilçelerinde taşımalı eğitime ara verildi.

Bir çok ilde dün tatil edilen okullar 28 Aralık Çarşamba günü tatil mi. Valilik haberlerine buradan ulaşabilirsiniz. Sinop, Niğde ve Konya illerimizde Kar Tatili var mı yok mu tüm veliler ve öğrenciler bunu merak ediyor. Bir çok ilimizi etkisi altına alan kar yağışı tüm hayatı zorlaştırıyor. kar yağışlarının artmasını sonucu sonrası gözler Valiliklerden gelen açıklamalara çevrilmiş durumda. Konya da kar tatili var mı? Sinop da kar tatili var mı? Niğde de okullar tatil mi? Tüm bunların cevabı haberimizde.

Bu ay başlayan ve uzun zamandır birçok ilde etkisini gösteren kar yağışı sonrası Meteoroloji'den kritik bir uyarı geldi. Yapılan son dakika hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da da yoğun kar yağışı bekleniyor. Peki bugün ve yarın İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Vatandaşların akıllarında olan bu sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz. İşte Meteoroloji'nin yaptığı tahminlere göre hava durumu...

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul hava durumu kar saati belli meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı. İstanbul'da beklenen kar yağışı bu gece başlayacak ve 3 gün boyunca etkili olacak. İstanbul hava durumu saatlik tahmin meteoroloji açıkladı. İstanbul'a bu gece kar geliyor ve 3 gün boyunca etkili olacak. Beklenen kar yağışı saat 01.00'de başlayacak yarına dikkat!

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK!

AKOM'dan alınan bilgilere göre, İstanbul bugün parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu. Yeni yıl öncesinde kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da çarşamba karla karışık yağmur, perşembe ile 1 ocak pazar günleri arasında ise fırtına eşliğinde (30-80 km/s) kuvvetli kar yağışlarının (3 ila 30 cm aralığında) yaşanacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı ve fırtınanın İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ SON DAKİKA İSTANBUL HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre, 26.12.2016bu sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tüm yurt için yaptığı beş günlük değerlendirmede ise Pazartesi gününden yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı, çarşamba gününden itibaren İstanbul'da da görülecek.

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü, bu geceden itibaren Doğu Akdeniz'de saatteki hızı yer yer 90 kilometreye ulaşacak kuvvetli fırtına beklendiğini bildirerek, denizcileri uyardı.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Akdeniz’de rüzgarın 29 Aralık 2016 Perşembe günü ilk saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden saatteki hızı 75 kilometreye ulaşacak şekilde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer saatteki hızı 90 kilometreye kadar çıkabilecek 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji yetkilileri, denizlerde oluşacak kuvvetli fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar olacağını belirterek, denizcileri ve ilgilileri uyararak, gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Ankara'da bugün başladı


"Ankara'da bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak kar yağışının gece boyunca devam edeceği ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Ankara şehir merkezinde yükseltiye bağlı olarak 5-10 cm, kırsal kesimlerde ve yüksek bölgelerde 10-20 cm kar örtüsü yüksekliği oluşturması bekleniyor. Vatandaşların ve ilgililerin ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."


 4 ile yoğun kar yağışı uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, perşembe ve cuma günü için Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'de yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi.
Bölge genelinin balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdiğini belirten merkez tarafından yapılan açıklamada, “Yağışların perşembe ve cuma günü bölgemiz genelinde etkili olacağı bekleniyor. Yağışların, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'de yoğun kar yağışı, Adıyaman’da ise kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor" denildi.
Yağışların, 2016 yılının son gününe kadar bölge genelinde etkisini sürdüreceğini de aktaran merkez, rüzgarın da perşembe günü Güneydoğu yönünden saatte 60 kilometre kuvvetli hızla eseceği bilgisini verdi. Uyarıda da bulunan merkez, yoğun kar yağışları nedeniyle, bölgede birbirine bağlayan karayollarında ulaşımda aksamalar olabileceğini, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ihtimaline karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmasını istedi.
 
Meteoroloji'nin denizlere ait meteorolojik uyarısı ise şöyle:

"Batı Karadeniz: rüzgarın 29.12.2016 Perşembe günü ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, batısı kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına, yer yer 10 (90-105 km/saat) kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve tam fırtınanın 30.12.2016 Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Marmara Denizi: rüzgarın 29.12.2016 Perşembe günü ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli 30.12.2016 Cuma günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Ege Denizi: rüzgarın 29.12.2016 Perşembe günü ilk saatlerinden itibaren, güneyinde öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına, yer yer 10 (90-105 km/saat) kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve tam fırtınanın kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli 30.12.2016 Cuma günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Batı Akdeniz: rüzgarın 28.12.2016 Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli 29.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Doğu Akdeniz: rüzgarın 29.12.2016 Perşembe günü ilk saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli 29.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir."

''SİBİRYA ÜZERİNDEN SOĞUK HAVA GELİYOR''

Bünyamin Sürmeli de şu uyarılarda bulundu: ''Bu ayın 29-30-31'inde soğuk hava girişi var. İzmir ve Antalya merkezde kar yapma olasılığı var. Sibirya üzerinden soğuk hava çok sert bir giriş yapacak. Ege'den Akdeniz'e kadar ilerleyecek, Anadolu'yu tarayarak Doğu'ya ilerleyecek. Yurdun batısıyla, doğusuyla her tarafını etkilecek bir soğuktan bahsediyoruz. Çarşamba akşamından itibaren soğuk hava daha da artacak. Perşembe günü fırtına ile birlikte kar etkisi görülecek. Marmara (İstanbul dahil), Ege'nin iç kesimlerinde kar yağışı görülecek. Akdeniz ve Antalya bölgesi ise karla karışık yağmur var. Güney'de ise alçak basınç etkisiyle aşırı yağış görülecek. Sel tehlikesi var.''

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Bingöl çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da kar tatili var mı? Mega kente ne zaman kar yağacak. Bazı illerde dün için valilik tarafından tatil haberleri gelmeye başladı. Bir çok şehri etkisi altına alan soğuk ve ayazlı havalar bir çok ilde insanları ve hayvanları zor durumda bıraktı. Öğrencilerin ve velilerin meraklı aramaları da internet ortamına yansıdı. En çok aranan kelimelerden önde gelenlerden bazıları ise tatil olan iller, okullar, vb. aramalarla sorularına cevap aramaya çalıştılar. İşte 29 Aralık Perşembe Kar tatili olan iller ve İstanbul'da okullar tatil mi? Ankara da okullar tatil mi? Tüm yurttan tatil haberlerine haberimizden ulaşabilirsiniz..

Uşak’ta kar tatili

 Uşak’ta Çarşamba gündüz başlayan ve etkili yağan kar nedeni ile okullarda eğitim ve öğretimlere bir gün ara verildi. 

Uşak Valiliği tarafından alınan karara göre; “Etkili olan kar yağışı dolayısıyla Uşak İl Merkezi ve İlçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim veren okullarda 29.12.2016 Perşembe günü 1 (bir) gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel 29.12.2016 Perşembe günü 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır.” Denildi. 

Isparta’da eğitime kar engeli

Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. 

Öğleden sonra başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, Yalvaç, Eğirdir, Sütçüler, Aksu, Gelendost, Şarkikaraağaç ilçelerinde ve bağlı köylerde eğiteme 1 gün ara verildi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı da, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede öğretime 1 gün ara verildiğini, hamile ve engelli personelin de izinli sayıldığını açıkladı.

Gençlerin kartopu savaşı
Öte yandan, kar yağışıyla birlikte valilik önündeki meydanda toplanan gençlerde kartopu savaşı yaparak karın keyfini çıkardı. Bir yandan da belediye ekipleri kentte kar küreme çalışması yaptı. 

Karaman’da kar tatili 2 gün daha uzatıldı

Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 2 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirildi.
Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların iki gün daha tatil edildiği belirtildi. 

Manisa Selendi’de eğitime kar engeli

 Manisa'nın Selendi ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. 

Selendi ilçesinde bugün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı gelen öğrenciler için bir gün okullar tatil edildi. Kaymakamlık kararıyla tatil edilen okullarda eğitim gören 1275 taşımalı öğrenci ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullardaki öğrenciler için 29 Aralık Perşembe günü okullar 1 günlük tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda ilçe merkezindeki okulların da tatil edilebileceği bildirildi.  

Kütahya Tavşanlı'da eğitime 1 günlük kar tatili

 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.
Tavşanlı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "29 Aralık 2016 Perşembe günü Tavşanlı ilçemizde ilk ve orta öğretim okullarımız yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edilmiştir” denildi. 

Kula'da okullara kar tatili

 Manisa'nın Kula ilçesinde, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. 

Kula Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrencilere Birleştirilmiş sınıflı okullar (9 mahallede bulunan birleştirilmiş sınıflı okullar), Encekler mahallesi ve Çarıkballı mahallesinde bulunan okulların 1 gün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca İlçe merkezinde ise okullar eğitimlere devam edileceği belirtildi. 

Denizli’de 8 ilçede eğitime kar engeli

 Denizli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçede okullar yarın tatil edildi. 

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan ve akşam saatlerinde etkisin arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerin taşımalı eğitimi ile bazı mahallerde okulların 29 Aralık .2016 Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, Çameli ilçesinde taşımalı eğitim, Babadağ, Güney ilçeleri, Serinhisar Kocapınar Mahallesi, Buldan merkez ve Yenice dışındaki okullar ile taşımalı servisler, Pamukkale ilçesine bağlı Akcapinar, Uzunpinar, Gözler, Güzelpınar, Akdere, Belenardiç Mahallelerindeki okullar, Acıpayam’da taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ile Çardak Söğüt Mahallesi ve taşıma yoluyla eğitim gören öğrencilere bir gün tatil edildiği duyuruldu. 

Hisarcık’ta okullara 1 gün kar tatili

 Kütahya’nın Hisarcık ilçesi merkez ve köylerinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime 29 Aralık Perşembe günü itibarıyla 1 gün ara verildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı sonrası oluşan kar ve buzlanma nedeniyle Hisarcık ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime 29 Aralık Perşembe günü itibarıyla 1 gün ara verildiğini duyurdu. 

Bolu’da taşımalı eğitime kar engeli

 Bolu’da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere 1 günlük izin verildi.
Bolu Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, “İl merkezi ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 29 Aralık Perşembe günü bir günlük idari izinli sayılacaktır. İl merkezinde eğitime devam edilecektir. Tatil kararı sadece taşımalı eğitim ile öğrenim gören öğrencileri kapsamaktadır. İlçelerle ilgili kararı Kaymakamlıklar verecektir” dedi. 

Denizli'de kar tatili var mı? Mega kente ne zaman kar yağacak. Bazı illerde dün için valilik tarafından tatil haberleri gelmeye başladı. Bir çok şehri etkisi altına alan soğuk ve ayazlı havalar bir çok ilde insanları ve hayvanları zor durumda bıraktı. Öğrencilerin ve velilerin meraklı aramaları da internet ortamına yansıdı. En çok aranan kelimelerden önde gelenlerden bazıları ise tatil olan iller, okullar, vb. aramalarla sorularına cevap aramaya çalıştılar. İşte 29 Aralık Perşembe Kar tatili olan iller ve İstanbul'da okullar tatil mi? Denizli de okullar tatil mi? Tüm yurttan tatil haberlerine haberimizden ulaşabilirsiniz..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...