Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2016 12:05

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

21 Ağustos tarihinden itibaren adaylar tarafından merakla beklenen DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den beklenen açıklama geldi.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
DGS sonuçları, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor, dgs sonuçları sorgulama,

21 Ağustos tarihinden itibaren adaylar tarafından merakla beklenen DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada DGS sonuçlarının bayramdan sonra duyurulacağını açıkladı. Sonuçların bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

DGS SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

DGS TERCİH İŞLEMLERİ 2016

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz.
Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmaz. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercihCişlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Ağustos saat 9.30'da başlayan DGS'de adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorunun yer aldığı bir yetenek testi uygulandı. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen açıklanmayan sonuçlar hakkında ÖSYM resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, sonuçlar bayramdan sonra açıklanacak. Buna göre sonuçların 19 Eylül Pazartesi(bugün) günü açıklanması bekleniyor.
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda,  ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

DGS SONUÇLARI 2016 ÖSYM AÇIKLAMA

21 Ağustos'ta yapılan DGS 2016'nın sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların bayramdan sonra duyurulacağını açıkladı.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar merakla sonuçları bekliyor. Okulların açılmasına az bir zaman kala adaylar DGS sonuçları için sabırsızlanıyordu. Ve beklenen açıklama ÖSYM'den geldi.
ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların Kurban Bayramı'ndan sonraki haftaiçi açıklanacağını duyurdu.
Meslek Yüksekokulları ile açıköğrtim önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin lisans öğretimine geçebilmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) soru ve cevapları ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...