Tgrt Haber
18 Eylül 2017 16:32

E Okul girişi ve Veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır! | Son dakika MEB haberleri

TEOG sınav sonuçları açıklandı? TEOG'da 8.Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan 1. dönem sınavları sona erdi. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınav sonuçları bugün açıklandı. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği sınav sonuçları ve son dakika gelişmelerini haberimizden ulaşabilirsiniz..

E Okul girişi  ve Veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır! | Son dakika MEB haberleri
e okul girişi,,e okul giriş,,e okul girişi nasıl yapılır,,e okul veli bilgilendirme sistemi,

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

E-OKUL’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul’a giriş, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. İnternet sitesi üzerinde iki bölüm yer alır. Öğretmenler ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ üzerinden, öğrenci ve veliler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ üzerinden giriş yapabilir. Öğretmenlerin sisteme giriş yapabilmesi için ökul yönetimi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre gereklidir. Veliler ise öğrenciye ait T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını ilgili yerlere yazarak giriş yapabilirler. Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol kısmında yer alan menü kullanılarak güncel ders notları, ders programı gibi istenilen bilgilere erişim sağlanabilir.

E-OKUL VBS GİRİŞ SİSTEMİ

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İLE ULAŞILABİLEN BİLGİLER

E-Okul sistemine giriş yapıldıktan sonra şu bilgilere ulaşılabilir;

-Devamsızlık bilgisi

-Not bilgisi

-Ders programı

-Sınav tarihleri

-Nakil işlemleri

-TEOG giriş yerleri

-TEOG sınav sonuçları

-Sınav başvuru sonuçları

-Öğrencinin kayıtlı olduğu şubeye ait başarı ortalaması

Bu bilgiler dışında E-Okul sistemi kullanılarak öğrenciler takdir-teşekkür hesaplaması da yapabilir. Hesaplama için öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gereklidir. Ödül belgeleri, yıl sonu başarı puanına göre verilir. Buna göre, yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar. Üç öğretim yılı boyunca takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilir.

Öğretmenler E-Okul sistemine giriş yaparak, öğrencilerin sınav notlarını girebilir. Öğrencilerin notlarının genel durumunu görebilir.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında öğrenciler için ilk ders zili, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü çalacak. Okulların birinci dönemi, 19 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Yarıyıl tatili 22 Ocak 2018 ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2018’de başlayacak ve 8 Haziran’da son bulacak. Öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılına ait güncel ders programlarını E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yaparak görebilir.


TEOG sınav sonuçları, ortaöğretim öğrencilerinin ve en az onlar kadar heyecanlı olan veliler tarafından büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor. 23-24 Kasım'da yapılan sınavdan kaç puan aldıklarını merak eden öğrenciler ve çocukları kadar heyecanlı olan veliler, MEB'in resmi internet sayfasını sık sık ziyaret ederek TEOG sonuçlarına dair son gelişmeleri takip ediyor. Ayrıca 2. dönem sınav tarihini öğrenmeye çalışıyor. İşte, TEOG'ta son durum! TEOG sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Bir dönem boyunca hazırlanıp katılım gösterdikleri TEOG sınavı için sonuçları merak eden öğrenciler, MEB tarafından yapılacak duyurunun tarihini merak ediyor. Daha iyi bir lisede okumak için mücadele eden öğrenciler, açıklanacak sonuçlara göre ikinci dönem sınavlarına daha sıkı çalışmaya başlayacak. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ikinci dönem sınav tarihleri ve detayları

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...