Tgrt Haber
25 May 2016 14:49

E okul, VBS giriş - E okul veli bilgilendirme sistemi nasıl girilir

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile çalışan veliler, öğrencileri ve okula daha kolay bağlanabiliyorlar. e Okul VBS giriş, ekranını sizler için hazırlandı. E okul, nasıl girilir merak ediliyor. İletişim kopukluğunu E -okul ile gidermek mümkündür. E Okul, sisteminin tüm avantajları haberimizde mevcuttur.

E okul, VBS giriş - E okul veli bilgilendirme sistemi nasıl girilir
E OKUL,E Okul veli bilgilendirme sistemi,e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul öğrenci,e okul karne notu,e okul teşekkür,e okul takdir,e okul vbs,e okul vbs giriş,e okul notlar,eokul

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile çalışan veliler, öğrencileri ve okula daha kolay bağlanabiliyorlar. e Okul VBS giriş, ekranını sizler için hazırlandı. İletişim kopukluğunu E okul ile gidermek mümkündür. E okul veli bilgilendirme sistemi nasıl girilir, E Okul, sisteminin tüm avantajları haberimizde mevcuttur. Eğitim öğretim hayatımıza çok küçük yaşlarda başlarız. Bir meslek sahibi veya mesleğimizde istediğimiz mevkiiye ulaşabilmek için eğitim öğretim almamız gerekmektedir. Eğitim hayatımız küçük yaşlarda örgün eğitim yani zorunlu eğitim ile başlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda gelen yeni düzenleme ile iki ana bölüme bölünen örgün eğitim artık ilk okul ve orta okul olarak ikiye ayrılmıştır. İlk 5 yılı ilk okul ve son 3 yılı orta okul olarak okunacak olan 8 yıllık eğitim, öğrencileri bir sonraki eğitim seviyesi için hazırlamaktadır. İlk okul ve orta okuldan sonra gelecek olan seviye ise lise eğitimidir. Lise eğitimi ise öğrencilerini üniversite sınavlarına ve üniversiteye hazırlamaktadır.

Günümüzde bu şekilde düzenlenmiş olan her bir seviyeye geçişte bir sınav yapılmaktadır. İlk olarak girilen sınav TEOG’dur. Yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olarak adlandırılan bu sınav örgün eğitimden lise eğitimine geçmek için girilen sınavdır. Liseden sonra girilen ve iki aşamalı olarak yapılan üniversite sınavları da YGS ve LYS olarak adlandırılmışlardır. İlk sınav olan YGS yani açılımı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı bütün ülkede ortak olarak yapılıp, değerlendirilmektedir. İkinci aşama sınavı olan LYS yani açılımı ile Lisans Yerleştirme Sınavı ise sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil gibi bölümlerden oluşup, kendi bölümleri arasında değerlendirilmektedir. Bu sınavlar sonrasında gideceğimiz lise ve üniversite belirlenmektedir.
Aşağıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.
E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.
E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E okul, VBS giriş - E okul veli bilgilendirme sistemi nasıl girilir

E-Okul Şifre alma işlemleri neler?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;
Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.
Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.
Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.
Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;
Günümüzde gelişmiş olan teknoloji ile birlikte işlemlerimizin birçoğunu internet sistemi üzerinden yapabilmekteyiz. Günümüzün en büyük bilgi ve işlem kaynağı olarak kabul edilen internet, kullanımı yaygınlaştıkça daha büyük bir kitleye ulaşmıştır. Eğitim ve öğretim uygulamalarının da internet üzerinden yapılabildiği bir zamanda yaşıyoruz. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan bir eğitim uygulamasından sizler için bu yazımızda detaylı olarak bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu uygulama hakkında bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu uygulamanın ismi E-Okul’dur. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında oluşturulmuştur. Sistem iki ana kol ile birlikte işlemektedir. Bu kollar E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’dir. Bu iki sistem girişleri farklı olup, birbirleri ile bağlantılıdır. E-Okul sistemi, öğrenci takibi yapılabilen bir sistemdir. Bu sistem üzerinden öğrencinin devamsızlık bilgisi, yazılı notları, ders içi durumunu belirten sözlü notlarını, ders programını, sınav tarihlerini ve bunlara benzer birçok bilgisini öğrenebilir, sistem üzerinden takip edebilirsiniz. Yönetim bilgi sistemi üzerinden giriş yapılarak öğrenciye ait bilgiler sisteme eklenir. Öğrenci ve veliler de veli bilgilendirme sistemi üzerinden bu bilgilere kolayca erişebilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken E-Okul sayfasına ulaşmaktır. Daha sonra öğrenciye ait T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını ilgili alanlara yazınız. Sayfa üzerindeki güvenlik kodunu da ilgili boşluğa yazıp, girişinizi yapınız. Açılacak olan sayfadan öğrenciye ait kimlik bilgilerini doğrulayarak sisteme girişinizi tamamlayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
NUH TÜRKKAN 26 Ocak 2023 11:39

Taktir aldım çabuk paramı gönderin

Sonraki Haber Yükleniyor...