Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2018 16:30

E Okul VBS giriş | Lise tercih listesinde yer alan okullar 2018! MEB LGS tercih ekranı

E Okul VBS giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. Lise tercih listesinde yer alan okulları ve LGS tercih işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca lise tercihlerinin alınma süreci bugün (2 Temmuz) başladı. Öğrenciler ve veliler e Okul sistemine T.C kimlik no ve öğrenci şifresi ile giriş yaparak 2018 LGS tercihlerini yapabilecek. Peki Lise tercih listesinde yer alan okullar hangileri? İşte LGS tercihleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

E Okul VBS giriş | Lise tercih listesinde yer alan okullar 2018! MEB LGS tercih ekranı
e okul,,vbs,

E Okul VBS giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. Lise tercih listesinde yer alan okulları ve LGS tercih işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca lise tercihlerinin alınma süreci bugün (2 Temmuz) başladı. Öğrenciler ve veliler e Okul sistemine T.C kimlik no ve öğrenci şifresi ile giriş yaparak 2018 LGS tercihlerini yapabilecek. Peki Lise tercih listesinde yer alan okullar hangileri? İşte LGS tercihleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

EOkul veli bilgilendirme sistemi (VBS) girişi yapmak ve Lise tercih listesinde yer alan okulları görmek için haberimize bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı LGS kılavuzuna göre, Lise tercih işlemleri 2 Temmuz-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılabilecek. LGS tercihlerinin nasıl yapıldığını merak eden öğrenciler ve veliler konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Eğitimcilerden yapılan uyarılarda ise lise tercihlerinden önce kılavuzun iyice incelenmesi gerektiği ifade ediliyor. 2018 LGS tercih listesinde yer alan okullar meb.gov.tr adresinde ve E-Okul sisteminde yer alacak. Lise tercihleri hakkındaki tüm detayları ve eOkul vbs giriş sayfasını haberimizden görebilirsiniz.

E OKUL VBS GİRİŞ VE LGS TERCİH İŞLEMLERİ

EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi yapmak ve LGS tercih işlemlerine başlamak için yazımızdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz. LGS tercihlerini, bakanlığın meb.gov.tr adresi üzerinden ya da E-okul sistemine T.C Kimlik no ve öğrenci şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Doğru lise tercihinin nasıl uyapılacağı hakkındaki uzman açıklamalarını haberimizden görebilir ve tüm detayları takip edebilirsiniz.

E OKUL VBS GİRİŞ VE LGS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLA

2018 LGS LİSE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek.

LGS tercih kılavuzu yayınlandı | LGS tercih kılavuzunda neler var?
LGS tercih kılavuzu yayınlandı | LGS tercih kılavuzunda neler var? MEB LGS sonuçlarını açıkladı ve vatandaşlar 2018 LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusunun yanıtını araştırıyor. MEB...

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını
tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci
alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel
yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli
eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet
adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık
ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar ve
kontenjanları http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden
yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecektir.

a) Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi
doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil
döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018
tarihlerinde ilan edilecektir.

b) Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile
2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci
yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan
okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca
yerleştirilecektir.

c) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek
sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

ç) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak
olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile
bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları
bildirilecektir.

d) İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla
eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Ortaöğretim kademesine
yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikamet adresleri, engel
durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat
çerçevesinde her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde il/ilçe
öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleştirilecektir.

LGS TERCİH TAKVİMİ 2018

MEB kılavuzunda geçen takvime göre, bakanlık şu tarihler arasında LGS tercih işlemlerini gerçekleştiriyor: 27 Haziran- 13 Temmuz 2018 tarihlerinde bakanlık "Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanmasını gerçekleştiriyor. 2 Temmuz 2018 tarihinde ise "Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı" yayınlanırken, 2 Temmuz 2018 tarihi ile 13 Temmuz 2018 tarihleri arası"Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemlerini e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıyor. LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak. İlk nakil başvuruları 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos 2018. İkinci nakil başvuruları 13 Ağustos-17 Ağustos arasında yapılıyor. İkinci nakil başvuru sonuçları, 19 Ağustos 2018 tarihinde yapılıyor. Üçüncü nakil başvuruları 27 Ağustos - 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıyor, 3 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanıyor. Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 Eylül - 6 Eylül arasında yapılıyor, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanıyor.

ADRESE DAYALI TERCİH İŞLEMİ NASIL OLACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre olacak.

Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirmeyle girilecek liseler ile pansiyonlu okullar için aynı anda tercih yapabilecek. Adrese dayalı yerleştirmede devamsızlık da etkili olacak.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARI TERCİH EDECEK VELİLERİN BİLMESİ GEREKENLER

Tercih listenizde en çok 5 okula yer verebilirsiniz. Tercihte okul türü kısıtlaması yoktur. İlk yerleştirme sonuçları 30 Temmuz'da açıklandıktan sonra 13-19 Ağustos ve 3-8 Eylül tarihlerinde olmak üzere dört defa daha nakil başvurusunda bulunma şansı var. Dolayısıyla bu dönemi telaşsız ve sakin atlatmanızda fayda var.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Kullanıcıların E-Okul’a giriş için iki seçeneği bulunur. Bunlar; E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifre ile ile giriş yapabilirler.

E-OKUL MOBİL UYGULAMA

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edilebilir. Cihazın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması cihazlara indirildiği taktirde aynı işlemler mobil platformlardan da takip edilebilir.

E-OKUL NEDİR?

e-Okul, 2007 yılının Ocak ayında öğrencilerin ve velilerin sınav sonuçları, devamsızlık bilgisi ve daha birçok konunun takibinin yapılması için kurulan bilgilendirme sistemidir. e-Okul'da sınav sonuçları, devamsızlık bilgisi ve daha birçok bilgiye ulaşmak için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne e-okul.meb.gov.tr/ girerek Öğrenci T.C Kimlik No ve Okul Numarası ile giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra güvenlik amaçlı kimlik bilgileri sorulur. Bu bilgileri doldurduktan sonra öğrenciye ait olan panel ekranlara gelir. Bu ekranda Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Sınav Takvimi, Ders Programı ve daha birçok konuya ulaşılabilinmektedir. Not Bilgisi sekmesi, öğrencinin sınav sonuçlarını, Devamsızlık Bilgisi sekmesi öğrencinin okula gitmediği günleri, Sınav Takvimi sekmesi öğrencinin sınav tarihlerini göstermektedir.

E-OKUL ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ NELER?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu, Sınav, proje ve davranış notları, Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,, Gelişim raporları, Karne notları, LGS tercih işlemleri.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...