Tgrt Haber
24 Temmuz 2017 11:59

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi - MEB TEOG | E-Okul VBS giriş!

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yaparak TEOG tercihlerinizi buradan yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre TEOG tercihlerinde bugün son güne gelindi.. Öğrenciler e-Okul VBS girişi yaparak TEOG tercihlerini bu haber linkinden yapabilirler.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi - MEB TEOG | E-Okul VBS giriş!
teog,e okul girişi,e okul teog,teog tercihi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yaparak ve TEOG tercihlerinizi yapmak için haberimizde bulunan linkten yararlanabilirsiniz. TEOG tercihlerinde belirtilen zamanın sonuna gelindi. 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılması gereken TEOG tercihleri bugün sona eriyor. Sizler de E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yaparak TEOG tercihlerinizi gerçekleştirmek için haberimizden yararlanabilirsiniz.

BOŞ KONTENJANLAR VE NAKİL İŞLEMLERİ TAKVİMİ

Okulların boş kontenjanları, 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvurular ise,
• 14-18 Ağustos 2017,
• 21-25 Ağustos 2017,
• 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 21 Ağustos 2017
• 28 Ağustos 2017
• 8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

E-OKUL TERCİH İŞLEMLERİ GİRİŞ SİSTEMİ

TERCİHLERDE ÖNEMLİ ÖZEL OKUL DETAYI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacak.
https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

TEOG’DA AÇIK UÇLU SORULAR GELİYOR

TEOG'da 2017-2018 eğitim öğretim yılında TEOG'da birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarında açık uçlu sorular yöneltilecek. Konuyu sozcu.com.tr'ye değerlendiren Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, “Açık uçlu soru, öğrencilerin analiz ve sentez yapmasını kolaylaştıracak, doğru yanıta ulaştıracak, yeteneklerini ölçecek bir sistem değil. Biz hala sonuçları tartışıyoruz. Sınava dayalı bir eğitim sistemi var ve başarısızlık hergün ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Sağdıç, bakanlığın TEOG'u kolaylaştırarak 17 bin birinci çıkararak başarısızlığı örtmeye çalıştığını belirterek, “Üniversitede ise sıfır doğru yanıt veren binlerce kişi var. Burada da durum aynı. Sonuçta yeni sistem ne PISA'da başarıyı ne de analiz ve sentez yapmayı geliştirecek bir durum değil. Bu, Türkiye'deki sınava endeksli sistemi ortadan kaldırmıyor. Başarısızlığı da ortadan kaldırmıyor” dedi.

TEOG tercih rehberi

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan TEOG rehberinde, adayların tercih yapacakları okulların tanıtım bilgileri, kontenjan, yabancı dil, pansiyon durumu, öğretim süresi, alan ve dal bilgilerini nasıl öğrenebileceklerine ilişkin bilgiler yer aldı.

Rehbere göre adaylar, tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm duyurulara "www.meb.gov.tr" ve "e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinden ulaşılabilecek ve tüm ortaokul müdürlüklerinden tercih sürecine ilişkin bilgi alabilecek.

Öğrenciler yerleştirmeye esas puanlarına (YEP) itiraz için 10 Temmuz'a kadar velileri aracılığıyla T.C. kimlik numarası ile rehberde yer alan bankalara 20 lira yatırdıktan sonra itirazın nedeninin yer aldığı dilekçe ve varsa gerekli belgeler de eklenerek Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvuracak.

Rehberde, yerleştirme işlemleri tercihlerinin ne zaman, hangi adresten yapılacağına, tercih işlemlerinde öğrencilerin taşıması gereken genel başvuru şartlarının neler olduğuna da yer verildi.

Buna göre öğrenciler, yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...