Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2014 18:16

EKPSS kuraları çekildi

ÖSYM tarafından 234 devlet memurluğu kadrosu için ilkokul ve ortaokul mezunu engellilerin noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

EKPSS kuraları çekildi
ösym, ekpss, ekpss kuraları,

ÖSYM'nin merkez binasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in katıldığı noter huzurundaki kura çekimine, bazı engelliler ve yakınları da katıldı.

Kura çekimi öncesi yaptığı konuşma ?işaret diline çevrilen ÖSYM Başkanı Ali Demir, ÖSYM'nin Türkiye'de hak ve adalet ölçüsüne göre sınav, bu ölçüler çerçevesi içinde bilimsel yöntemleri kullanarak, seçme ve yerleştirme yaptığını belirtti. Demir, kurumun Türkiye'de sadece hak edenlerin hakettiği pozisyonlara gelmesini sağlayan, Türkiye'nin denge kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

ÖSYM'nin son 4 yıl içerisinde yapılan pek çok yenilik, iyileştirme ve geliştirmeyle Türkiye'ye katkı verdiğini vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Bugün burada olmamızın sebebi olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kuraları da yine aynı şekilde bu çalışmamızın bir ürünüdür. 2012'de ilk kez özürlü memur seçme sınavını yaptığımızda Türkiye'de değil, dünyada bir ilki gerçekleştirmiştik ve 65 bine yakın adayımızı, engelli kardeşimizi sınava alıp sadece ve sadece hak ve adalet ölçüsüne göre onların bilgisini ölçerek yerleştirilmelerini sağlamıştık. Bu dünya ölçeğinde bir ilkti.

Bu ilki bu yıl tekrar ettik. Mevzuattaki değişikliklerle birlikte engelli kamu personeli seçme sınavı haline geldi. Yine farklı kategorilerde, farklı engel gruplarında sınavımızı gerçekleştirdik. Bu sınav sonuçlarına göre ve yine bu mevzuatın bir parçası olarak sınava girmeyip de kamu personeli olmak isteyen kardeşlerimizin kura ile yerleştirmesini bugün gerçekleştireceğiz. Daha önce EKPSS tercihlerini almıştık, bu tercihler doğrultusunda mevcut olan 4 bin kadro için puanları doğrultusunda tercihlerini yapan 49 bin adayın 4 bin kadroya yerleştirmesini bugün itibariyle yapacağız, bu kura ile birlikte onların sonuçlarını da açıklayacağız."

-Eski Bakan Şahin'i andı

Demir, kura ile yerleşmek için tercih yapan 40 bine yakın adayın da yerleştirmelerinin bilgisayar ortamında noter huzurunda yapıldığını dile getirerek, "Onlardan da yerleşmeye hak kazananları tespit edeceğiz ve akşam üzeri veya yarın onların da sonuçlarını açıklayarak, aşağı yukarı 4 bin engelli kardeşimizin de kamu kurumlarında çalışmaları için hak ve adalet ölçüsüne göre yollarını açacağız" dedi.

Engelli memur yerleştirmeleri için gerek ÖMSS, gerek EKPSS'nin 2012'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Şahin'in büyük destekleriyle oluştuğunu ifade eden Demir, "Biz Türkiye adına kendisine çok müteşekkiriz. Ben buradaki buluşmayı, sizlerin selamını yarın Gaziantep'te kendisini ziyaret ederek ileteceğim. Eminim kendisi de çok mutlu olacak. Çünkü Türkiye için çok önemli bir konuya imza attı. Bizler de kendilerine bu kapsamda destek verdik" diye konuştu.

"Ümit ediyorum bundan sonraki yıllarda daha da iyileştirilmiş olarak, özellikle sınava giren kardeşlerimizin sınav ortamlarını daha da iyileştirerek bu yerleştirmelere devam edeceğiz" ifadesini kullanan Demir, şöyle konuştu:

"ÖSYM'nin tek amacı sadece ve sadece hak ve adaletin tesisi. Bunun dışındaki tüm yorumların gerçek dışı olduğunu, doğru olmadığını sizlerin huzurunda bir kez daha tekrar etmek istiyorum. ÖSYM, hiçbir zaman hak ve adaleti tesis etmekten ayrılmayacak ve sizlerin desteğiyle bu yolda devam edecek."

Demir, salonda bulunan engelli kamu personeli olmak isteyenlerin çekilişlerine şahitlik edenlere teşekkür etti, kurayı kazananları da tebrik etti.

ÖSYM Başkanı Demir, yerleştirmelerin az bir kadroyla yapıldığını, ancak bunun tekrarının yapılacağını ve mümkün olduğu kadar tüm engellilere yayılacağını sözlerine ekledi.

Demir, konuşmasının ardından Türkiye'nin çeşitli illerindeki 234 kadroya ataması yapılacaklar için noter huzurunda kura çekimini başlattı.

Kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler, 28 Ağustos-8 Eylül'de alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...