Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2018 14:43

KPSS-2018/3 tercih kılavuzu Karayolları (KGM) personel alımı başvurusu | KPSS-2018 karayolları başvurusu nasıl yapılır

Karayolları Genel Müdürlüğü(KGM) personel alımı başvurusu, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.KPSS 2018/3 aracılığıyla gerçekleştirilebilecek olan Karayolları Genel Müdürlüğü tercih kılavuzu haberimizde. KGM atama yapılacak kadrolar haberimizde...

KPSS-2018/3 tercih kılavuzu Karayolları (KGM) personel alımı başvurusu | KPSS-2018 karayolları  başvurusu nasıl yapılır
kpss 2018/3 tercih kılavuzu,kgm atama,atama kadroları

KPSS-2018/3 tercih kılavuzu Karayolları (KGM) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak. KGM'ye başvurmak isteyen adaylar 28 Mart-3 Nisan 2018 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek.

KPSS-2018/3 TERCİH KILAVUZU

ATAMA YAPILACAK KADROLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Karayolları Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Tercih sürecinin detayları KPSS-2018/3 tercih kılavuzu ile paylaşıldı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; 

"Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Adaylar tercihlerini, 28 Mart-3 Nisan 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Nisan 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2018/3Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden saat 11.00'denitibaren T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. " ifadeleri kullanıldı.

KGM SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans veya önlisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır.

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. 

Yerleştirme işlemlerinde, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...