Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2018 15:01

KPSS 2018 başvuru tarihi açıklandı! KPSS başvuru ücreti nereye yapılacak? ÖSYM sondakika KPSS açıklaması

Milyonlarca vatandaş, Kamu Personeli Seçme Sınavı girebilmek için KPSS 2018 başvuru tarihini bekliyordu. KPSS 2018 başvuru tarihi ne zaman, KPSS başvuru ücreti nereye yapılacak? ÖSYM sondakika KPSS açıklamasını yaptı.

KPSS 2018 başvuru tarihi açıklandı! KPSS başvuru ücreti nereye yapılacak? ÖSYM sondakika KPSS açıklaması
kpss,,kpss başvuru tarihi,,kpss başvuru ücreti,,kpss açıklaması,

KPSS başvuru tarihi ne zaman, ne zaman yapılacak? ÖSYM merakla beklenen tarihi bugün olarak açıkladı ve ilgili vatandaşlar da hemen aramalarına başladı. Açıklanan tarihle beraber KPSS başvuru ücreti nereye yatırılacak sorusu da merak konusu oldu. Milyonlarca kişinin başvuru yapması beklenen KPSS 2018 başvurusu, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılabiliyor. Ancak AİS'e kayıtlı olmayanlar da e-Devlet üzerinden giriş yapabilecek. KPSS 2018 başvurusu ilk etapta aday başvuru formu ile alınması ile başladı. Memurluk ya da atama hayali kuran yüzbinlerce kişi AİS üzerinden hayaline ulaşmak için ilk adımı atacak.

ÖSYM 'BUGÜN' DİYE DUYURDU!

ÖSYM'nin ana sayfasından şu şekilde yapıldı; "2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 22 Temmuz 2018, 28 Temmuz 2018 ve 29 Temmuz 2018 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 5 Ağustos 2018 tarihinde; Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT),9 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. Adayların tümü, 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

2018 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT başvuruları, 10-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını saat 10:00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. 2018-KPSS Lisans Kılavuzu, aşağıda yer alan linkten adayların erişimine sunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

2018 KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

ÖSYM'nin 2018 yılı için yayımladığı sınav takvimine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 10 Mayıs 2018 tarihinde (Bugün) başladı. Bu açıklamanın ardından, kamuda çalışmak isteyen yüz binlerce vatandaş KPSS başvuru işlemleri hakkında merak ettikleri konuları araştırıyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak. KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos'ta açıklanacak.

KPSS başvurusu yapmak için ilk olarak adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra gelen ekranda "Başvuru Sürecindekiler" butonuna tıklanmalı ve ardından 2018-KPSS seçilmelidir.

Bu aşamadan sonra çıkan Başvuru Formu'na gerekli bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi, ardından sınav ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Sınav ücreti bankaya elle yatırılabilir veya internet üzerinden KPSS başvuru formu doldurulduktan sonra kredi kartı ile ödenebilir.

KPSS ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILACAK?

KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar;

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç),
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç),
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç),
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç),
Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç),
Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç),
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.),

Bunların haricinde sınav ücreti, ÖSYM'nin e-İşlemler sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı ile internet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...