Tgrt Haber
06 Aralık 2017 14:52

KYK Bursları ne zaman yatacak kaç tl yatıyor? KYK burs ve Kredi Paraları Taç TL?

KYK burs ve krediler ne zaman yatacak 2017 2018 KYK burs paraları ne kadar, kaç tl? soruları öğrenciler tarafından merak ediliyor. KYK yurtlarına yerleşimler yapıldı. Peki KYK bursları ne zaman yatacak? Kredi ve burs ücretleri ne kadar? KYK borçları nasıl ödenir? Detaylı bilgi haberimizde…

KYK Bursları ne zaman yatacak kaç tl yatıyor? KYK burs ve Kredi Paraları Taç TL?
kyk,kyk bursları ne zaman yatıyor,kyk bursu kaç tl,kyk ne kadar

KYK burs ve krediler ne zaman yatacak 2017 2018 KYK burs paraları ne kadar, kaç tl? soruları öğrenciler tarafından merak ediliyor. KYK yurtlarına yerleşimler yapıldı. Peki KYK bursları ne zaman yatacak? Kredi ve burs ücretleri ne kadar? KYK borçları nasıl ödenir? Detaylı bilgi haberimizde…

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK Burs/Kredi taahhütname süresini uzattı

Burs/kredi taahhütnamesini zamanında onaylayamayan yurt içinde okuyan öğrenciler için onay süresi uzatıldı. KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan ve kullanmak isteyen öğrencilerin taahhütnamelerini en geç 10 Aralık Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden onaylamaları gerekiyor. Burs/kredinin hangi durumda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesini okuyup onaylayan öğrencilere ekim, kasım, aralık ayları dahil olmak üzere üç aylık ödeme yapılacak.

KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan ama kullanmak istemeyen ve taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Dileyen öğrenciler bir sonraki eğitim öğretim yılında (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) burs/kredi için tekrar KYK’ya başvurabilecek.

KYK Bursları ne zaman yatacak kaç tl yatıyor? KYK burs ve Kredi Paraları Taç TL?

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Öğrenciler kazandıkları burs ve krediyi alabilmek için onay işlemini artık notere gitmeden e-devlet şifresi ile e-devlet sistemi turkiye.gov.tr üzerinden kolayca yapabilecek

Burs/kredi kazanan öğrencilerin burs/kredi taahhütnamelerini noterlere gitmeden Ocak 2018 tarihine kadar PTT üzerinden temin ettikleri e-devlet şifresiyle "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden onaylamaları yeterli olacak. Böylece öğrenciler noter masrafı ödemek zorunda kalmayacak.

Ocak 2018 tarihine kadar e-devlet şifresi ile burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler burs/kredilerini Ocak ayı içerisinde, bu tarihten sonra onaylayan öğrenciler ise Şubat ayında Ocaktan itibaren (Ocak +Şubat) iki aylık burs/kredilerini birlikte alacaklar.

KYK Bursları ne zaman yatacak kaç tl yatıyor? KYK burs ve Kredi Paraları Taç TL?

KYK BAŞVURANLAR YILBAŞINDA ALACAK 

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

TAAHHÜTNNAME NEDİR?

KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

BURS MAAŞLARI NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan burslara dair üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) ne kadar ücret alacakları belirlendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal “Bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ini tek başına eğitime ayırıyoruz” açıklamasında bulundu, 2018 yılında ücretlerin ne kadar olacağını açıkladı. Buna göre;

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 425 Türk Lirası alacak.

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 850 Türk Lirası alacak.

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.275 Türk Lirası alacak.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ALINACAK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

 Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,

 Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

 Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,

 Öğretim kurumunun kapatılması,

 Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,

 Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışma,

 Kesin hükümle mahküm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Başarısız olma, Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma, Kesin hükümle mahküm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim Kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

KYK Bursları ne zaman yatacak kaç tl yatıyor? KYK burs ve Kredi Paraları Taç TL?

KYK BORÇLARI NASIL ÖDENİR?

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.

Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

KYK BORÇLARI NEREDEN ÖDENİR?

Borçlar önce kurumun resmi internet sitesi içerisinde bulunan bağlantı üzerinden ödenmektedir. Ödenmeyen borçlar bir süre sonra vergi dairesine aktarılır. Vergi dairesinin internet sitesinin olması vatandaşların işini kolaylaştırmaktadır. Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada, borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanmaktadır. İvedilik kazanan borçlar bu tarihten başlayarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri yada mal sandıklarınca tahsil olunarak, Kurum hesabına aktarılır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...