Tgrt Haber
11 Eylül 2017 10:26

KYK Yedek Yurt Sonuçları Açıklandı | KYK Sonuçları Ekranı sonuc.kyk.gov.tr'de

KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerin büyük merakla beklediği KYK yedek yurt sonuçları, erişime açıldı. KYK yedek yurt sonuçları nasıl öğrenilir detayları haberimizde...

KYK Yedek Yurt Sonuçları Açıklandı | KYK Sonuçları Ekranı sonuc.kyk.gov.tr'de
kyk,,kyk yedek yurt sonuçları,,yurt sonuçları öğren,

Açıklanan ilk sonuçlara göre herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerin büyük merakla beklediği KYK yedek yurt sonuçları, erişime açıldı. Peki KYK yedek yurt sonuçları nasıl öğrenilir, yedek yurt sonuçları öğrenme ekranı haberimizde.

SONDAKİKA! KYK YEDEK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

TIKLA ÖĞREN

İlk kayıtlarda herhangi bir KYK yurdunu kazanamayan öğrencilerin büyük merak ve heyecanla beklediği KYK yedek yurt sonuçları açıklandı. Üniversite kazandıkları şehirde barınma ihtiyacını karşılamak isteyen öğrencilerin beklediği KYK yedek yurt sonuçları, KYK'nın resmi sitesi üzerinden öğrenilebiliyor.Sonuçları öğrenmek isteyen öğrenciler, T.C. Kimlik Numarası, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No girerek sonuçları öğrenebilecekler.

KYK Yedek Yurt Sonuçları Açıklandı | KYK Sonuçları Ekranı sonuc.kyk.gov.tr'de

Sonuçlar yalnızca KYK'nın internet sitesinden öğrenilebilecek ve öğrencilerin adresine herhangi bir şekilde sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YEDEK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

KYK yedek yerleştirmelerinin tarihi de belli oldu. Öğrencilerin okul öncesinde mağduriyet yaşamaması için ilk yedek yerleştirmeler 11 Eylül'de, ikinci yedek yerleştirmeler 14 Eylül'de ve üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Öte yandan bu yıl içerisinde açılacak olan yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

KYK yurtlarında barınma hakkı kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden veya YURTKUR internet sitesi üzerinden ilk kayıt ücretini ödeyecekler. İlk kayıt ücretleri için sabit bir rakam bulunmamakta olup, öğrencilerin kazandığı yurda göre ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir.

KYK Yedek Yurt Sonuçları Açıklandı | KYK Sonuçları Ekranı sonuc.kyk.gov.tr'de

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt ücretleri, aylık olarak yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise KYK yurt ücretleri 300 TL olarak uygulanmaktadır.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...