Tgrt Haber
14 Mart 2017 10:16

MEBBİS öğretmen girişi ve başvuru sorgulama | 2017 MEBBİS giriş sayfası

Açıköğretim Lisesi Sınavı ve Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı için Görevli Öğretmen olmak isteyenler MEBBİS üzerinden başvurularını yapabilecekler. Görevli Öğretmen Başvuruları geçtiğimiz günlerde MEBBİS üzerinde başlamış durumda. Bu nedenle MEBBİS Giriş son derece popüler olmuş durumda. MEBBİS Öğretmen Girişi nasıl yapılıyor? MEBBİS 2017 Giriş İşlemleri ve tüm detaylar haberimizde...

MEBBİS öğretmen girişi ve başvuru sorgulama | 2017 MEBBİS giriş sayfası
mebis giriş,mebbis giriş,mebbis öğretmen girişi,

MEBBİS öğretmen girişi yapmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. MEB tarafından oluşturulan bilişim ağına erişim çok kolaydır. Sizler de MEBBİS öğretmen girişi yapmak istiyorsanız haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. MEBBİS öğretmen girişi yapmak ve işlemlerinizi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Zaman zaman öğretmenler, sisteme giriş yapmakta bir hayli zorlanıyorlar. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden sizler de kolayca MEBBİS öğretmen girişi yapabilecek ve işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. İşte MEBBİS Eğitim Bilişim Sistemleri giriş ekranı.

MEBBİS nedir?

Mebbis kelimesinin anlamı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri demektir. MEB tarafından öğretmenlere özel olarak oluşturulan bu sistem, bu sene içerisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sistem içerisinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak ve bununla birlikte öğretmenlerin kullanımını zorunlu kılan servisler bulunmaktadır.

Şifre Hatırlatma İşlemleri        
        
Sayın Mebbis Kullanıcısı,

Bu bölümü şifrenizi unuttuğunuzda kullanabilirsiniz. Şifrenizi tekrar belirlemek için aşağıda gereken bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bilgiler doğru ise kullanıcınıza bağlı Cep Telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır.

Yeni şifrenizi belirlerken son üç şifrenizden farklı bir şifre belirlemeniz gerekmektedir.
Şifrenizin sadece numaralardan veya sadece harflerden oluşmamasına, harf, numara ve noktalama işaretlerini içermesine dikkat ediniz.

MEBBİS şifre hatırlatma

MEBBİS Kullanıcısı:

Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.

MEBBİS Kullanıcısı İçin Talep Oluşturma:

Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ" bölümünden “Sorun Bildir" bağlantısını seçer. 2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur. 3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur. 4. İletişim bilgileri alanından “Ekle" düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR" alanından “Dosya Seç" düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle" düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip" olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder" düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.

MEBBİS içinde bulunan modülleri:

-Devlet Kurumlari Modülü

-e-Yatırım İşlemleri

-Meis Modülü

-Meis Sorgu Modülü

-e-Alacak Modülü

-e-Burs Modülü

-Evrak Modülü

-Tefbis

-Kitap Seçim Modülü

-Döner Sermaye Modülü

-EgiTek Sınav Modülü

-Sosyal Tesis Modülü

-e-Mezun

-İlköğretim Kurum Standartları Modülü

-Özel MTSK Modülü

-Özel Öğretim Kurumları Modülü

-Özürlü Birey Modülü

-RAM Modulu

-TKB Modülü

-Performans Yönetim Sistemi

-MEB İnternete Erişim Modülü

-Öğretmenevi Faaliyet Modülü

-Faaliyet Modülü

-Yönetici Modülü

-Okul Gelişim Programı Modülü

-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

MEBBİS Hizmetleri:

-e-Okul

-e-Akademi

-Halk Eğitim

-Açık Öğretim Kurumları

-e-Yurt

-e-Taşınır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...