Tgrt Haber
09 Temmuz 2017 02:25

MEB'den 'merdiven altı' kurumlara 3.5 milyonluk ceza

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) denetimler sonucunda, 22 ilde, kurum açma izniyle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan eğitim veren kurumlara, 3 milyon 642 bin 835 lira idari para cezası keserek bu kurumları kapattı.

MEB'den 'merdiven altı' kurumlara 3.5 milyonluk ceza
meb, ceza,

Alınan bilgiye göre, denetim elemanlarınca bu yılın başından itibaren 81 ilde merdiven altı olarak da tabir edilen, bakanlıktan ruhsat almadan izinsiz eğitim faaliyeti yürüten kurumlarla ilgili çalışma yapıldı. ‘Eğitim merkezi’, ‘eğitim danışmanlığı’, ‘eğitim rehberliği’, ‘kariyer rehberliği’, ‘eğitim koçluğu’, ‘ödev merkezi’ gibi adlar altında veya herhangi bir ad belirtilmeden eğitim faaliyetinde bulunan yerlere, 2017 Ocak’tan bu yana toplam 3 milyon 642 bin 835 lira idari para cezası verildi. En çok idari para cezası kesen valilikler arasında ilk sırada 2 milyon 39 bin 962 lirayla İstanbul Valiliği, ikinci sırada ise 403 bin 110 lirayla Van Valiliği yer aldı.

‘VELİLER DİKKATLİ OLMALI’

İzinsiz eğitim veren yerlerle ilgili velilere uyarılarda bulunan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, “Velilerin dikkatli olmaları, izinsiz faaliyet gösteren eğitim kurumların önüne geçmek açısından önemli. Veliler, bir kurumun bakanlıktan izni olup olmadığını Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden sorgulayarak olası mağduriyetlerin önüne geçebilecekler” diye konuştu. Özel öğretim kurslarının faaliyetlerine, 4 Ağustos’tan itibaren bir bilim grubunda devam edeceğini de hatırlatan Kemal Şamlıoğlu, velilerin bu tarihten sonra bu kurumların birden çok bilim grubunda faaliyet gösterdikleri yönündeki olası beyanlarına itibar etmemeleri gerektiğini ifade ederek, “Bu kurumlarda dershanecilik tarzında bir faaliyete izin vermeyeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...