Tgrt Haber
01 Mart 2017 13:31

'MEBİM 147' 9 bin 875 kişiyi eğitime kazandırdı

MEB İletişim Merkezi "MEBİM 147", 5 yılda okula gönderilmeyen 381 çocuk ile yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 9 bin 875 kişiyi eğitime kazandırdı.

'MEBİM 147' 9 bin 875 kişiyi eğitime kazandırdı
MEBİM,

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) İletişim Merkezi "MEBİM 147", okula gönderilmeyen 381 çocuk ile yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 9 bin 875 kişiyi eğitime kazandırdı.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1 Mart 2012'de hizmet vermeye başlayan MEB İletişim Merkezi MEBİM 147, öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelecek her türlü soru, talep, görüş, öneri, ihbar ile şikayetlerin etkin, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması amacıyla kuruldu.

MEBİM 147, Van Erciş depreminin ardından eğitimde bir sosyal sorumluluk projesi olarak, depremin vatandaşlara yaşattığı travmayı azaltmak, depremzedelerin hayata tutunmasına destek olmak ve istihdam sağlamak amacıyla Erciş'te hizmete başladı.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yürütülen İletişim Merkezi, haftanın 7 günü 24 saati boyunca çalışarak, 5 yılda 8 milyon 900 bin vatandaşa hizmet verdi.

MEBİM 147'ye başvuran vatandaşlara 3 iş günü içinde cevap verilirken bugüne kadar gelen çağrıların yüzde 91'i bilgi edinme, yüzde 3,7'si talep, yüzde 1,8'i şikayet ve ihbar, yüzde 3,5'i de görüş-öneri başlıklarında oldu.

Öğrenci ve velilerin eğitimle ilgili yönlendirdiği, 8 milyon 370 bin soruya ilk anda yanıt veren MEBİM 147, öğretmen ve yöneticilerin personel işlemleriyle ilgili 482 bin başvurusunu sonuçlandırdı.

MEBİM 147 okula gönderilmeyen öğrencilerin sesi oldu

Okula gönderilmediği iddiasıyla İletişim Merkezini arayan öğrencilerin başvuruları incelenmek üzere il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine iletilerek, okula gönderilmeyen 381 çocuğun eğitim öğretim hayatına devam etmesi sağlandı.

İletişim Merkezine başvurarak okula gönderilmediğini belirten fakat yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 9 bin 875 kişiye "eğitimin her şartta mümkün olabileceği" vurgulanarak eğitim öğretime kazandırıldı.

MEBİM 147, 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim ile çocuğunu okula göndermeyen velilere uygulanacak yasal yaptırımlar hakkında vatandaşlara bilgilendirmeler yaparak, öğrencilerin okula devamının sağlanması konusunda yardımcı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...