Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2017 15:18

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz atama müjdesini verdi | Öğretmen ataması alımı yapılacak mı son dakika

Öğretmen alımı hakkında son dakika bilgisi geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz atama müjdesini verdi | Öğretmen ataması alımı yapılacak mı son dakika
ismet yılmaz, milli eğitim bakanı,

Sondakika: 10 bin öğretmen alımı daha yapılacak. Bakan Yılmaz, Valiliği ziyaret ederek Vali Hasan İpek'ten kentteki yatırımlara ilişkin brifing aldı. Daha sonra partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde eğitim alanında çok büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

Eğitime verilen önemin aslında her şeye önem vermek anlamına geldiğine dikkati çeken Yılmaz, 2002'den bu yana eğitime 11 milyar lira kaynak aktarıldığını vurguladı.

Türkiye'de eğitime en fazla ödeneğin AK Parti iktidarları döneminde ayrıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak milli gelirimizin yüzde 5,8'ini eğitime ayırıyoruz. Gelişmiş ülkelerden daha fazla kaynağı eğitime ayırıyoruz. Neden? 21. yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapabilmek ancak eğitimden geçer. Dolayısıyla Türkiye'de 80 yılda yapılan dersliği yaptık, 270 binin üzerinde derslik yaptık. Türkiye'de bu ana kadar atanmış öğretmenlerin sayısından çok daha fazla öğretmenimizi atadık. Şu anda görev yapan her üç öğretmenden yaklaşık ikisi bizim dönemimizde atandı. Geçen yıl 30 bin şubatta, 20 bin ekimde, toplam 50 bin öğretmen ataması yaptık. 50 bin sayısı bazı ülkelerin toplam kamu personeli sayısına eşittir. 20 bin öğretmen için alım yapacağımızı da duyurduk, ilana çıktık. Önceki gün de öğretmen adaylarının hangi mülakat merkezlerinde sınava gireceğini açıkladık. 20 Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz. İki yılda 80 bin öğretmeni eğitim camiamıza katacağız."

"Öğrettiğimiz bilgilerin çocuklarımızın hayatlarına faydası olsun istiyoruz"

Bakan Yılmaz, gelecek eğitim öğretim yılında eğitim alanında ikili sistemi kaldıracaklarına işaret ederek Sinop'ta ikili eğitimin şimdiden kaldırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yılmaz, şunları söyledi:

"Ücretsiz süt dağıtıyoruz, ücretsiz tablet bilgisayar veriyoruz. Engellilerimizin evlerine ücretsiz öğretmen gönderiyoruz. Eskiden bunlar olur muydu? İnsana değer verirseniz bu olur. Önümüzdeki yıl müfredatımızı yeniliyoruz. Önümüzdeki yıl yeni müfredatla inşallah eğitime başlayacağız. Daha iyi bir eğitimle çocuklarımızı bilgi hamalı yapmak istemiyoruz. Öğrettiğimiz bilgilerin çocuklarımızın hayatlarına faydası, katkısı olsun istiyoruz. İyi bir yoldayız bize güvenin. Zaten güvendiniz de destek de verdiniz."

Bakan Yılmaz, 16 Nisan'da Sinop'un güçlü şekilde "Evet" diyeceğine inandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...