Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2018 12:27

Milli Eğitim Bakanı'ndan atama açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "25 bin öğretmen ataması yapılacak. 2 Temmuz'da kontenjanlar ilan edilecek, tercihler 13 Temmuz'a kadar yapılacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı'ndan atama açıklaması
teog,,atama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "25 bin öğretmen ataması yapılacak. 25 bin azmış gibi geliyor. 20 bin öğretmenin mülakatı tamam. 5 bini de mülakata girecek. 20 bininin mülakat sonuçlarını açıklayacağız. 2 Temmuz'da kontenjanlar ilan edilecek, tercihler 13 Temmuz'a kadar yapılacak. 1 Eylül'de de atamalarını tamamlayacağız" dedi.

2 TEMMUZ'DA KONTENJANLAR İLAN EDİLECEK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Bakan Yılmaz 2 Temmuz'da kontenjanların ilan edileceğini, tercihlerin 13 Temmuz'a kadar yapılacağını belirti. Yılmaz, "Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar bizim listemizden düşecek. Geçici kayıt yaptıranlar listemizde olacak. Herhangi bir okulu kazandıysa, özel okula gitmek istemezse kazandığı okula gidebilecek. Burada bir karışıklık var mı?" dedi.

Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

LGS'DE SORULAR ZORDU ELEŞTİRİLERİ

TEOG'da 10 öğrenci birinci oldu. Şimdi onu katlamışız. TEOG'la bunu karşılamamak lazım. Biz öğrencilerimize olağanüstü güveniyoruz. Ankara'dan Gaziantep'ten ve daha birçok farklı ilden öğrencimiz birinci oldu. Çoğu devlet okulundan. Okullar arasında çok fark yok. Öğrencilerimizi sınavlarda başarıya ulaştırma yeterliliğine okullarımız sahipti diye düşünüyorum. 2 Temmuz'da kontenjanları ilan edeceğiz. 2-13 Temmuz arası yerleştirme için tercihleri alacağız. Sınavın soruları kesinlikle müfredatta var. Kimse müfredatta yok demedi. Geçen yıl Aralık ayında örnek sorular yayınlamıştık, kimse bu sorular ile paralelliği bulunmuyor da demedi. TEOG ile kıyaslama yapmak doğru değildir."

LGS SONRASI TERCİH UYARILARI

"Türk eğitim sistemi ile negatif sözler söyleyenin eğitimle alakası yok. Eğitimde muhalefet olmaz. Yerleştirmede kaygılar var diyorlardı, hiçbir kaygı yok. 120 bini sınav sonuçlara göre yerleştireceğiz. En yüksekten başlayarak yerleştireceğiz. 500 puan alanlar istedikleri okula girebilecek. Burada bir kaygı var mı? Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar bizim listemizden düşecek. Geçici kayıt yaptıranlar listemizde olacak. Herhangi bir okulu kazandıysa, özel okula gitmek istemezse kazandığı okula gidebilecek. Burada bir karışıklık var mı? Öğrencilerin kayıt alanları içinde tüm okul türleri bulunacak. Adres ile kayırt sistemi yeni değil ki, anaokullar ve ilkokullarda uygulanıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...