Tgrt Haber
23 Ekim 2018 17:07

Milli Eğitim Bakanı'ndan binlerce öğretmene müjde! Maaşlar artıyor

Eğitim'de 2023 vizyon belgesini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binlerce öğretmene müjdeli haber vererek, "Sözleşmeli öğretmenlik süresi kısalacak. Ücretli öğretmenlerin maaşları da artırılacak" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı'ndan binlerce öğretmene müjde! Maaşlar artıyor
öğretmen,,maaş,,zam,

Eğitim'de 2023 vizyon belgesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıklandı. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı. Programda konuşan Bakan Selçuk "Bugün burada açıklayacağımız eğitim sistemi dünyanın en iyi eğitim sistemi olmayacak. Ama bilimin rehberliğinde yeni bir yol haritamız olacak" dedi.

Binlerce öğretmene de müjdeli haber veren Bakan Selçuk, "Sözleşmeli öğretmenlik süresi kısalacak. Ücretli öğretmenlerin maaşları da artırılacak" açıklamasında bulundu. Buna göre sözleşmeli öğretmenlerin görev süresi 4+2'den 3+1'e inecek.

"EĞİTİM-ÖĞRETİM ÖNCELİKLERİMİZİN EN BAŞINDA YER ALIYOR"

Bakan Selçuk'un ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 Eğitim Vizyonu Belgemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğitim-öğretim önceliklerimizin en başında yer almıştır. 7,5 milyar liradan 92,5 milyar liraya bakanlığımızın bütçesini yükselttik. Göreve geldiğimizde 8 yıllık kesintisiz eğitim, katsayı gibi nice sorunları kucağımızda bulduk." dedi.

"FORMASYON ŞARTINI KALDIRIYORUZ"

Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz diyen Erdoğan, "4 artı 2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini 3 artı 1 toplam 4 yıla indiriyoruz." dedi.

Önümüzdeki dönemde öğretmenlik meslek kanununun çıkarılacağını da söyleyen Erdoğan, "Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Artık bu eğitimi Bakanlığımız verecek." açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...