Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Nisan 2018 11:19

Milli Eğitim Bakanı'ndan LGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "LGS sınavı 2 Haziran'da yapılacak. Öğrenciler kendi okullarında sınava girmeyebilir.Bunu başvurular belirleyecek.Sınav yerleri 22 Mayıs'ta belli olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı'ndan LGS açıklaması
meb,lgs

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, LGS sınav yerlerinin 22 Mayıs'ta verilecek sınav giriş belgelerinde yazacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Sınav yeri 22 Mayıs'ta verilecek sınav belgesinde yazacak. LGS'ye herkes kendi okullarında girmeyebilir, bunu başvurular belirleyecek" dedi.

Yılmaz, "Biz şunu iddia ediyoruz, her okulumuz, her öğrencimiz, her öğretmenimiz değerlidir. Gaye mezun öğrenciler hayatta başarılı olmasıdır. Oysa hayatta başarılı olmakla hayatta başarılı olmak farklıdır. Eğitimin amacı kişinin kendisi hakkında sağlıklı olabilmesidir. Bazıları okulu bitirmese de başarılı. Hangisini istersiniz. Matematikte hepsini çözdü ama başarılı olamadı. Hiçbirini çözemedi ama başarılı oldu. Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktada. Türkiye'nin kızıl elması, çağdaş uygarlık seviyesine çıkmaktır" şeklinde konuştu.

Eğitim bölgeleri ne zaman hazırlanacak sorusuna yanıt veren Yılmaz, "Haziran'da açıklanacak" diye yanıtladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...