Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2014 23:40

Nabi Avcı, '40 bin öğretmen daha alacağız'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temmuz ayında 40 bin öğretmen atayacaklarını söyledi.

Nabi Avcı, '40 bin öğretmen daha alacağız'
Nabi Avcı, öğretmen

Bakan Avcı, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik'e geldi. İlk olarak Bozüyük ilçesine uğrayan Bakan Avcı sırasıyla Pazaryeri ilçesi ve son olarak Bilecik'e geldi. Bilecik'te seçim koordinasyon merkezi önünde kalabalık bir gruba seslenen Bakan Nabi Avcı, Bilecikli hemşehrilerine yakın ilgilerinden ve sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti.
''40 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALACAĞIZ'
Avcı, "Değerli milletvekilimiz 10 yılda yapılanları kısa bir sürede özet olarak geçti. Saymaya başlarsak burada bu yağmurda epeyce ıslanmak zorunda kalacağız. Biz göreve geldiğimizde 425 bin öğretmen vardı. Şu anda ise 812 bin öğretmenimiz var. Temmuz ayı içerisinde ise 40 bin öğretmen daha alacağız. Hızla eksiklerimizi gidereceğiz. Uzun yıllardır konuşulan ve velilerimizi maddi anlamda zorlayan, çocuklarımızı gününü gecesini birbirine karıştıran bu dershane külfetinden kurtaracağız. Dershaneleri özel okula dönüştürüyoruz. Milli Eğitim'in okulları yetersiz, çocukların takviyeye ihtiyacı var. O yüzden dershaneye gönderiyoruz. Eğer gerçekten sizin milli eğitimin okullarından daha iyi eğitim verme kabiliyetiniz varsa, buyurun okul açın diyoruz. Okul açın, biz size arsa tahsis edelim, bina tahsis edelim, kredi kolaylığı verelim. Buralarda çalışan eğitmenleri Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirelim. Ben bir zamanlar rahmetli Turgut Özal'ın Milli Eğitim danışmanlığını yaptım. 12'nci Milli Eğitim şurasındaki konuşmasında önümüzdeki yıllarda Türkiye'de okullarda 1 milyon bilgisayar olacak dedi. Fakat ömrü yetmedi. Onun o zaman yapamadığı bu projeyi biz iktidara gelince daha fazlası ile yaptık. Karayollarında yapılan, ulaşımda yapılan, deniz yollarında yapılan, sağlıkta yapılan, hizmetleri sizler görüyorsunuz. Aranızda gençler hatırlamaz ama Bilecik'te Gülümbe rampası vardı. Ne kadar zahmetli bir yol idi eski şoförler bilir. Şimdi geldiğimiz nokta ise ortada. Osmangazi tüneli, Ertuğrul Gazi tüneli. İnsanlar iyi şeylere kolay alışırlar. Ama onların istikrarlarına bağlı. Elimizdekilerin kadrini bileceğiz ve inşallah hizmetlerimizi arttırarak eğitim, sağlık, ulaşımda yaptığımız yatırımlarla çocuklarımıza çok daha gelişmiş Türkiye bırakacağız. 30 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerin memleketin kaderiyle ilgili ve Türkiye kendi insiyatifi ile ilgili karar verecek. Sadece Ak Partili kardeşlerimize değil, ister Cumhuriyet Halk Partili olsun, ister Milliyetçi Hareket Partili olsun bu seçimde oylarını Türkiye için, AK Parti için kullanmalarını rica ediyorum. Bu seçim çok özel bir seçim. Bu seçim Türkiye için bir seçim Bilecik'te de biz bu birliği beraberliği en güzel örneğini verelim. 30 Mart'ta buradan verilecek haber dünyanın dört bir köşesinde AK Parti yankılanacak " dedi. Konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya hediyeler takdim eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı daha sonra AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'la birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...