Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2016 09:13

Öğrenciler animasyonla 'harekete' geçiriliyor

'Beden Eğitimi Pedagojisi İçin Küresel Forum' projesi kapsamında model okul seçilen Fevzi Özbey İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, animasyon filmler izleyerek spor yapıyor.

Öğrenciler animasyonla 'harekete' geçiriliyor
KPSS soru kitapçığı, kpss soruları, kpss cevapları, kpss çıkmış sorular,

Türkiye ayağını Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin yürüttüğü "Beden Eğitimi Pedagojisi İçin Küresel Forum" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen uzmanlar, "model okul" seçilen Fevzi Özbey İlkokulu ve Ortaokulunu gezdi.
ABD'de 2010'da "Global Forum" ismiyle başlatılan ve çocuklar ile gençlerin fiziksel aktivitelerini artırmayı amaçlayan proje, Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor.
Projeyle, her yaş grubu için ayrı ayrı hazırlanan 3'er dakikalık animasyon filmler, model okullarda, derslerde dikkati dağılan öğrencilere akıllı tahta aracılığıyla izletiliyor. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde spor yapıyor.
Projenin Türkiye Koordinatörü, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan, AA muhabirine, son 15 yılda, çocuklarda ve gençlerde sağlıksız beslenme ile hareketsizliğin yaygınlaştığını, bunun çocukların akademik yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.
Bu sene en çok katılımlı forumu düzenlediklerini belirten Demirhan, 49 ülkeden 100'e yakın delegenin 3 gün boyunca Türkiye'de, model okul seçilen yerlerde inceleme yapacaklarını kaydetti.
Demirhan, "Gözlemciler bugün bu okulda Model Okul Projesi'ni gözlemleyecekler. Okullarda gördükleri her şeyi sonra bizimle paylaşacaklar. Bu gözlemlerin birinci gününde teorik sunumlar, araştırma sonuçları ve kuramsal bilgiler, katılımcılar tarafından paylaşıldı." dedi.

"Dersin öğrenciler üzerinde olumlu etkisi var"
Fevzi Özbey İlkokulu ve Ortaokulunun, projenin Ankara'da hayata geçirileceği iki okuldan biri olduğunu anlatan Demirhan, öğrencilerin sağlıklı fiziksel akitiviteyi yaşamlarına yerleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Demirhan, şunları söyledi:

"Gayet iyi eğitim programlarına sahibiz, ama etkili beden eğitimi dersi işlenemiyor. Bunu teknoloji kullanarak ve paydaşlarla iş birliği yaparak iyileştirmek istedik. Sınıf öğretmenleri, beden eğitimi öğretmenlerinin koordinatörlüğünde etkili beden eğitimi üzerine ders aldılar. Şunu gördük, veli, okul yönetimi desteği sağlanırsa ve yeterince malzeme olursa beden eğitimi dersi sağlıklı yapılabilir." 

Forum sonrasında, gözlemci olarak katılan akademisyenler ve uzmanlarca bildiri sunulacağına işaret eden Demirhan, projeyle ilgili tüm detayların videolara çekildiğini ve yurt dışına da örnek oluşturacağını kaydetti.

Foruma ABD'den gözlemci olarak katılan Prof. Dr. Ming-kai Chin ise üç yıldır devam eden bu projenin dünyada 10 okulda yürütüldüğünü, hedeflerinin sayıyı 50'ye çıkarmak olduğunu ifade etti.

Fevzi Özbey İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Eray Yazgan, projeden çok memnun olduğunu belirterek, "Vücudumuzun gelişmesine, kaslarımızın uzamasına yardımcı oluyor. Bizi eğlendiriyor" dedi.

Aynı sınıfta okuyan Janset Soylu ise spor sayesinde derslerde dik oturmayı öğrendiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...