Tgrt Haber
08 Şubat 2016 08:13

Eğitim öğretimde ikinci yarı yıl başladı

Yarıyıl tatilinin ardından, yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki açılış törenine katıldı.

Eğitim öğretimde ikinci yarı yıl başladı
öğrenci, ders başı,

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem açılış törenine katıldı. Tören öncesi öğrencilerin yaptığı bilim projelerini inceleyen Avcı'ya, proje hazırlayan öğrencilerden biri kendi yaptığı saati hediye etti.Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, ikinci dönemin herkese hayırlı olmasını diledi. Bu yarı yılda da açılışı bir mesleki ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Avcı, bu okulu mesleki ve teknik eğitime verilen önceliği vurgulamak, sektörün, sanayi ve ticaret odalarının konuya gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etmek için seçtiklerini söyledi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve yetkililere de teşekkür eden Avcı, ASO'nun bir anaokulu ve yüksek okulunu da eğitime kazandırdığına işaret etti.

Eğitime katkı sunan tüm hayırseverlere ve girişimcilere teşekkür eden Bakan Avcı, mesleki eğitime katkıları herkes tarafından bilinen Mustafa Koç'a rahmet dileyerek, onun başlattığı projelerin girişimcilere örnek olmasını temenni etti.

Avcı, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen toplam bütçenin çok daha fazlasını bu yıl mesleki eğitime ayırdıklarını belirterek, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında MEB'e 7 milyar 300 milyon, bu yıl ise mesleki ve teknik eğitime 8 milyar 300 milyon kaynak ayrıldığını ifade etti.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de AK Parti hükümetleri döneminde organize sanayi bölgelerinde meslek lisesi açılmasına imkan veren düzenlemenin hayata geçirildiğini hatırlatarak, projenin hayata geçirilmesinde katkıları dolayısıyla Bakan Avcı ve diğer yetkililere teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerin projelerini inceledi

Bakan Avcı, tören sonrası da sınıfları ve atölyeleri gezdi. Torna atölyesindeki öğrencilerle sohbet eden Avcı, demir parçaların nasıl işlendiğine ilişkin bilgi aldı. Okulda ingilizce ders yapılan bir sınıfı da ziyaret eden Avcı, öğretmene "U sınıf" düzenine geçilmesini önerdi. Avcı, kolu kırık bir öğrencinin alçısına da imza attı.

Eğitim öğretimde ikinci yarı yıl başladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tören sonrası sınıfları ziyaretinde kolu kırık bir öğrencinin alçısını imzaladı. (Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...