Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2015 16:10

Öğretmen atamalarını belli oluyor, TIKLA ÖĞREN

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını öne çekti. Atamalar bugün saat 18:00'de yapılacak.

Öğretmen atamalarını belli oluyor, TIKLA ÖĞREN
meb, öğretmen atamaları, öğretmen atamaları öğren, öğretmen atamaları online sorgulama, öğretmen atamaları

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, başvurular için 40 yaş sınırının kaldırıldığı öğretmen atamalarında 108 branşta  75 bin 962 onaylı başvuru gerçekleşti. Onaylı başvurular içerisinden gerçekleştirilen 15 bin öğretmenin atanması ve sonuçları, saat 18.00'de "www.meb.gov.tr" üzerinden açıklanacak.

ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN


MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabında atamalara ilişkin tarih verdi.

Aydoğdu, mesajında “Arkadaşlar, kontenjanlarla ilgili söyleyeceğim şu: Yönetmelik çıkar çıkmaz açıklayacağız. Bir aksilik olmazsa salı ya da çarşamba netleşir” ifadelerini kullandı.

2015 Şubat öğretmen atama kontenjanları

2015 Şubat ayında yapılacak olan 15 Bin öğretmen atamasıyla ilgili, uzmanlar tarafından yapılan tahmini kontenjan sıralaması yapıldı

2015 Şubat ayında yapılacak olan 15 Bin öğretmen atamasıyla ilgili, uzmanlar tarafından yapılan tahmini kontenjan sıralaması analizi yapıldı. KPSS puan sıralamasını, veriler ışığında tahmin etmek mümkün...

 Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: “15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor.” Diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili analiz çalışması yaptık ve ortaya şöyle bir tablo çıktı.
 

  •    Eylül ayında ataması yapılan 112 bölümden başvuru sayısı ile atanan sayısı eşit olan şu 7 bölümden alım yapılmayacağını düşünüyoruz.


Yukarıdaki sonuçlara özellikle geçen yılki atamaları incelediğimizde rahatlıkla ulaşabiliriz. Aşağıdaki tabloda genel olarak başvuru sayısı ile atama sayısı eşit olan, ya da birbirine yakın olan alanlarda atama yapılmadığını görüyoruz.


    •    Yine geçen yılki atamalar incelendiğinde eylül ayında yüksek kontenjan verilen bölümleri incelediğimizde 40.000 sayısının 10.000 sayısıyla orantılandığında 2 bölüm dışında genelde oranlama yapılmadığını, sayıların düşürüldüğünü görmekteyiz. Yani ilk atamada yüksek kontenjan verilenler ikinci atamada genel olarak düşürülmüş.


    •    Geçen yıl eylül ve şubat aylarını incelediğimizde ilk atamada kontenjanı düşük olan bölümlerin ise yüzde 97 sinin artırıldığını görmekteyiz.


    •    2014 Eylül atamasında 50 puan barajına takılan aşağıdaki 12 bölümü incelediğimizde Eylüldeki 40.000 sayısı 15.000’e orantılandığında aldıkları sayılardan çok daha düşük sayı aldıkları görülmektedir. Sadece bu 12 bölümden artan sayının 901 olduğu görülmektedir.

SONUÇ OLARAK:

Bu analizlerimiz sonucu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: “15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor.” diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili yukarıdaki analizlerimiz sonucu şu tabloya yakın bir atamanın yapılmasını beklemekteyiz.

28 Şubat mağduru öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bir mağduriyet daha giderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenliğe ilk kez atanacakların "40 yaş sınırının", 28 Şubat sürecinde KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kaldırıldığı bildirildi.

40 YAŞ SINIRI VARDI

MEB Basın Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar, bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak" hükmü bulunuyordu.

BAKAN AVCI TALİMAT VERDİ

Ancak KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen kılık, kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenerek atanamayıp mağdur olan öğretmenlerle kılık, kıyafet nedeniyle üniversiteye af sonrası dönen öğretmen adayları, atamalarında "40 yaş" sınırına takılıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte "40 yaş" sınırı kaldırıldı.

Basın Merkezi yetkilileri, 28 Şubat mağduru QDöğretmenlerin sayısının 5-6 bin dolayında olduğunu kaydettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...