Tgrt Haber
14 Nisan 2015 06:09

Öğretmen olmak zorlaşıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle öğretmen olmak zorlaşıyor. Adaylar performans değerlendirmesiyle yazılı ve sözlü sınavları da geçmek zorunda.

Öğretmen olmak zorlaşıyor!
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen,

Milli Eğitim Bakanlığı, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ni değiştirdi. NTV'nin haberine göre; ilk ataması yapılan adaylar, en az bir yıl çalıştıktan sonra performans değerlendirmesine alınacak. Bu değerlendirme ilk dönemde bir, ikinci dönemde iki kez yapılacak. Nihai puanda 1. değerlendirmenin yüzde 10’u, ikincinin yüzde 30’u, üçüncü değerlendirmenin yüzde 60’ı dikkate alınacak ve en az 50 puan alan başarılı sayılacak. Performans değerlendirmesinin ardından adaylar yazılı ve sözlü sınava girecek. Bu sınavlarda en az 60 puan alanların “aday” sıfatı kaldırılacak. Başarısız olanlar ise yıl sonunda yeniden sınava girecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...