Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2017 09:57

OKÜ bünyesinde BESYO kuruldu

Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ) bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) kurulmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılan teklif uygun görüldü

OKÜ bünyesinde BESYO kuruldu
okü besyo,,beden eğitim spor okulu

Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ) bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) kurulmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılan teklif uygun görüldü. 
Osmaniye Korkutata Üniversitesi’nin teklifinin uygun görülmesi sonucunda Yükseköğretim Genel Kurulunun 22.06.2017 tarihli toplantısında üniversite bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kurulmasına karar verildi.
Osmaniye Korkutata Üniversitesi bünyesinde kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, çağdaş bir spor eğitimi vererek, evrensel değerlere sahip, sorgulayan, spor kültürünü yerleştirmeyi, yaygınlaştırmayı ve sevdirmeyi hedeflemiş bireylerin yanı sıra akılcı ve bilimsel düşünen, etik değerleri geliştiren ve üreten bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Yeni kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Yeni kurulan okula 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci alınacağı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...