Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2015 09:18

Okullarda karne heyecanı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon 559 bin öğrenci, karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girdi.

Okullarda karne heyecanı
okullar, karne,

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon 559 bin öğrenci,  karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girdi. İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde sınav ve kayıt heyecanı yaşayacak.
Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen merkezi ortak sınav sonuçlarına göre belirlenen Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP), 24 Haziran'da ilan edilecek. Merkezi sınav puanlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak yapılacak özel okullara kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. 
Üniversite adayı lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran, 20-21 Haziran'da 5 oturum halinde gerçekleştirilecek.
Yeni eğitim öğretim yılı
Gelecek eğitim öğretim yılının ilk zili, 14 Eylül Pazartesi çalacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrenciler ise uyum programına, 7-11 Eylül'te alınacak. Birinci dönemin 22 Ocak'ta sona ermesiyle öğrenciler, 25 Ocak-5 Şubat'ta yarı yıl tatiline girecek. İkinci dönem ise 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...