Tgrt Haber
30 Nisan 2017 22:51

ÖNDER Okul Aile Birlikleri İnkişaf Eğitimi programı gerçekleştirildi

ÖNDER İmam Hatipler Derneği'nin düzenlediği ÖNDER Okul Aile Birlikleri İnkişaf Eğitimi Eyüp Şehit Furkan İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.

ÖNDER Okul Aile Birlikleri İnkişaf Eğitimi programı gerçekleştirildi
önder okul aile birlikleri,

Eyüp İmam Hatip Lisesi mezunlar derneği tarafından Okul Aile Birlikleri İnkişaf (gelişim/gelişme) Eğitimi düzenlendi. Eyüp Şehit Furkan İmam Hatip Lisesi yoplantı salonu'nda gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Milli Eğitim Bakanlığı Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü, Şube Müdürü Celaleddin, Kapusuz birlikte Eyüp İmam Hatiplisesi Mezunlar Derneği Başkanı Süleyman Uçal, Ensar Vakfı Eyüp Şubesi Başkan Yardımcısı Kenan Merdan, Eyüp merkez ve ilçelerinde bulunan imam hatip liseleri ve ortaokulu müdür, öğretmen ve okul aile birlikleri yöneticileri katıldı.
ÖNDER Okul Aile Birliklerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Mehdi Barçın, ölçümlenmeyen hiçbir hareketin gelişemeyeceğine inandıklarını, değişim dinamikleri içinde tüm sektörlerin katkısını alarak gelişecek bir modelden bahsettiklerini aktardı. İleri teknolojiyle birlikte eğitime ailelerin katkısının başarıyı yüzde 100 oranında artıracağını vurgulayan Barçın, "Ailenin okula yaklaşımı okulun başarısını bire bir etkileyen bir faktördür, anketlerimiz ve çalışmalarımız bunu gösteriyor. Biz birinci derecede aileyi okul eğitiminin içerisine merkeze alarak eğitim sistemi içerisinde yeni bir hamle gerçekleştirebileceğimize inandığımız için merkeze aileyi aldık, çalışmalarımızı Türkiye genelinde yürütüyoruz" dedi.
ÖNDER Komisyon Başkanı Ahmet Babacan Kalitenin artırılması', 'Çalışmalarda daha iyi verim alınması', 'Kalite yönetim sistemleri', 'Eğitim sorunları ve çözümleri', 'Mevcut durum analizi', 'Ölçme ve geliştirme' gibi konularda seminer verdi. Yurtdışında tek başına bir kişi ile işin yürütülemeyeceğinin farkına varıldığını ifade eden Ahmet Babacan; “Bir ekip olarak çalışmanın nasıl yapılacağının sistemini çıkarmışlar. Biz bu eğitimlerle bir araya topladığımız insan kaynağını, nasıl çalışma yapacağını ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir farkındalık oluşturarak herkese şunu dedirtmeye çalışıyoruz; biz bir arada iyi şeyler çıkartamıyoruz, nasıl çıkartabilirizin farkına varıyorlar. Bu metodu nasıl kullanacaklarını görecekler” diye konuştu. Süleyman Uçal ÖNDER İmam Hatipler Derneği'nin İnkişaf Eğitimlerine destek veriyorum öğrencilerimizin geleceği için her okulda inkişaf eğitim programı okul aile birlikleri yapmasının ihtiyaç olduğunu söyledi.
Eğitimin ardından dinleyiciler eğitim kalitesinin artırılması ve okul aile birliklerinin katkıları ile ilgili çeşitli sorular sordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...