Tgrt Haber
03 Aralık 2017 18:21

ÖSYM, YKS Örnek Soru Kitapçığını Yayımladı | İşte Örnek Soru Kitapcığı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) ilişkin örnek soru kitapçığı ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı.

ÖSYM, YKS Örnek Soru Kitapçığını Yayımladı | İşte Örnek Soru Kitapcığı
ösym,yks,örnek soru,tyt,örnek soru kitapçığı

Üniversiteye girişte uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna ilişkin örnek soru kitapçığına ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek. ÖSYM'nin internet sitesinde, üniversiteye girişte gelecek yıl uygulanacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı. 
Kitapçıkta, Türkçe ve matematikten 40'ar, sosyal bilimlerden 25, fen bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 125 soru bulunuyor.
2018 YKS'nin birinci oturumu olan TYT, 23 Haziran'da, Yabancı Dil Oturumu da 24 Haziran'da yapılacak. Başvuruların 1-21 Mart'ta, geç başvuruların ise 4 Nisan'da yapılacağı YKS'nin sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar örnek kitapçığa "www.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Örnek Soru Kitapçığına Ulaşmak İçin Tıklayın

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKs'ye başvurular 1-21 Mart arasında yapılacak. ÖSYM tarafından, “2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi” duyuruldu. Buna göre, 23-24 Haziran 2018'de yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, 1 Mart-21 Mart 2018'de alınacak. Sınav sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.

YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

YÖK, öğrencilerin konsantrasyonunu göz önüne alınarak TYT'yi 2 oturuma böldü. Sınavda soru sayısı 80'den 120'ye çıkarken sınav süresi de 90'dan 135 dakikaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...