Tgrt Haber
10 Mart 2015 17:38

Özel okul projelerine teşvik

Yatırım teşvikleri kapsamında özel okul yatırımları da desteklerden yararlanacak.

Özel okul projelerine teşvik
özel okul, proje, teşvik,

Ekonomi Bakanlığı'nın yatırım teşvik belgesi verilerine göre, özel okul yatırımları da yatırım teşvik uygulamaları kapsamında değerlendirildi. Sunulacak desteklerden 18'i yeni yatırım, 6'sı tevsi ve modernizasyon olmak üzere 24 proje yararlanacak. Projeler Bursa, Samsun, Kocaeli, Malatya, Konya, Ankara, İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Aydın, Düzce, İzmir, Ağrı, Diyarbakır, Adana, Van ve Iğdır'da gerçekleştirilecek. Özel okullara yönelik yatırım teşviklerden en fazla İstanbul yararlanacak. Desteklenen projelerden 5'i İstanbul'da gerçekleştirilecek. İstanbul'u 3 projeyle Bursa, 2 projeyle Konya izliyor. İstanbul'daki desteklenecek projelerin öğrenci kapasitesi 4 bin 295 olarak öngörülüyor. Bu projelerin sabit yatırım tutarı ise 23 milyon 236 bin 647 liraya karşılık geliyor.

Yatırım teşvik belgesi verilen projeler arasında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, sağlık meslek lisesi hizmetleri verilmesi planlanıyor. Projelerdeki toplam öğrenci kapasitesi 20 bin 409'u buluyor.

Sabit yatırım tutarı 138 milyon 615 bin 770 lira olan okul yatırımlarıyla bin 512 kişinin istihdamı öngörülüyor.

Yatırım teşvik belgesi verilen projeler, bu çerçevede KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, gelir vergisi stopaj desteği, sigorta primi desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi mekanizmalardan yararlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...