Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2014 18:38

RTEÜ Rektörlük seçimi için 10 kişi yarıştı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlük seçimi yapıldı. 10 adayın yarıştığı seçim sonucunda en yüksek oyu Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman aldı.

RTEÜ Rektörlük seçimi için 10 kişi yarıştı
recep tayyip erdoğan üniversitesi, rektörlük seçimi, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, EĞİTİM haberleri, EĞİTİM,

RTEÜ'de geçen yıl Mayıs ayında bir gazetede yayınlanan personel alım ilanında, alınacak öğretim görevlilerinin isimlerinin de yer almasının ardından istifa eden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'dan sonra göreve vekaleten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Karaman getirildi. RTEÜ Rektörlüğü için bugün üniversitenin sosyal tesislerinde yapılan seçimlerde Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof.Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Prof. Dr. Osman Karamustafa, Prof. Dr. Orhan Karslı, Prof. Dr. Selami Şaşmaz, Prof. Dr. Metin Feyizoğlu, Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, Prof. Dr. Ekrem Algül, Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ve Prof. Dr. Hasan Efe yarıştı.
7 ADAY 1 OY ALDI
RTEÜ'de 338 akademisyenden 316'sı oy kullandı. Geçerli 311 oyun 197'sini Prof. Dr. Hüseyin Karaman alarak ilk sıraya yerleşti. Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu 105, Prof. Dr. Selami Şaşmaz 2 ve diğer 7 aday da 1'er oy aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...