Tgrt Haber
05 Aralık 2017 23:36

SON DAKİKA: Kar tatili olan iller (şehirler) Yarın Okullar tatil mi | Valilik Açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

SON DAKİKA: Kar tatili olan iller (şehirler) Yarın Okullar tatil mi | Valilik Açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
kar tatili olan iller,kar tatili,tatil,şehirler,kar tatili olan şehirler,kar tatili olan okullar,kar tatili olan okullar hangileri

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

NEVŞEHİR’DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Nevşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrenciler için okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.
Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

KARS'TA OKULLAR TATİL

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars'ta, uçak seferleri de iptal edildi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi hayatı da olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Kars Valisi Rahmi Doğan, okulların bir gün tatil edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Okulların tatil edilmesine ise en çok öğrenciler sevindi.  Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz genelinde okul öncesi, ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 07 Aralık 2017 perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacaktır" denildi.

DÜZCE'DE OKULLAR TATİL

Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce’de de etkisini gösterdi. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Meteoroloji, gün içerisinde İstanbullulara kar yağışı ile ilgili üst üste uyarılarda bulunmuştu. Kuzey kesimlerinde İstanbul'a ilk kar yağdı. Kısa süre yağan kar yağışı nedeniyle Kuzey Marmara Oto Yolu Girişi bir anda beyaza büründü. Daha sonra yağan yağmurla birlikte az miktardaki kar eridi. Meteoroloji İstanbul için kar uyarısında bulunmuştu.

BOLU DAĞI'NDA KIŞ TEDBİRLERİ

Bolu Valisi Aydın Baruş, "D-100 Karayolu ve Anadolu Otoyolu'nun kış koşullarında açık tutulması gerekiyor. Çünkü buralardaki bir tıkanma ulaşımda ciddi aksaklıklara, ekonomik ve sosyal kayıplara neden oluyor. Yoğun kar yağışı ve kış koşullarında iki ana yolumuzu açık tutmak için alabileceğimiz tedbirleri kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz." dedi.
Bolu Dağı Polisevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Bolu-Düzce Valilikleri Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı'na Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Bolu Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Düzce Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Bolu Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Karayolları ve Türk Kızılayı ile ilgili kamu kurumlarının yetkilileri katıldı.
Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Bolu Valisi Baruş, Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun Bolu geçişlerinin ulaşım bakımından Türkiye'nin atardamarlarını oluşturan yollar olduğunu ifade etti.
Bu yolların Ankara ve İstanbul arasında şehirler arası ulaşımı sağlayan çok önemli arterler üzerinde yer aldığını belirten Baruş, "D-100 Karayolu ve Anadolu Otoyolu'nun kış koşullarında açık tutulması gerekiyor çünkü buralardaki bir tıkanma ulaşımda ciddi aksaklıklara, ekonomik ve sosyal kayıplara neden oluyor. Yoğun kar yağışı ve kış koşullarında iki ana yolumuzu açık tutmak için alabileceğimiz tedbirleri kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.


Baruş, sürücülerin kış koşullarında hazırlıklı olarak yola çıkmaları gerektiğini dile getirerek, "Kış lastikleri olmadan bu geçişleri kullanmasınlar çünkü özellikle Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki viyadüklerde ve Bolu Dağı D-100 Karayolu inişinde özellikle tır kaymaları sonucu yollarda kapanma durumuyla karşı karşıya geliyoruz. Bu kayan tırların kaldırılması uzun zaman aldığından vatandaşlarımız mağduriyete uğruyorlar." ifadelerini kullandı.
Özellikle tır sürücülerinin trafik ekiplerinin uyarılarına uyması gerektiğini vurgulayan Baruş, "Tır ve kamyon sürücüleri, araçlarında gerekli tertibatı, kış lastiklerini bulundurmadan ve uyarılar üzerine zincirlerini takmadan Bolu Dağı geçişini ve tünel geçişini lütfen kullanmasınlar. Bu bizim ve trafikte bulunan diğer sürücüler için çok önem arz ediyor." dedi.

- "Sürücülerimiz kurallara uysun"
Düzce Valisi Zülkif Dağlı da D-100 Karayolu'nun ile Anadolu Otoyolu'nun Türkiye'nin en önemli ana arteri olduğuna vurgu yaptı.
Kış mevsiminin bölgede kendisini göstermeye başlaması ile artık daha dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Dağlı, "Özellikle tır sürücülerimizin sol şeridi kesinlikle kapatmamalarını istiyoruz. Bizim buradaki en önemli sorunumuz bu. Kamyon ve tır sürücülerimiz sol şeridi kapattıkları zaman bizim yolu açmamız ve öndeki araçlara ulaşmamız mümkün olmuyor." diye konuştu.
Dağlı, tır ve kamyon sürücülerinin yolları kullanırken kurallara uyması noktasında ısrarcı olduklarına dikkat çekerek, "Tır ve kamyon sürücülerimiz mutlaka çok dikkatli olsunlar. Karayolları ve trafik polislerimizin uyarı ve ihtarlarına uysunlar. Aksi takdirde kazalar olabiliyor. Biz bunları hiçbir zaman temenni etmiyoruz." dedi.
Bolu Dağı'nın kışa her zaman olduğu gibi bu yıl da hazır olduğunu aktaran Dağlı, "Ağır kış koşulları olduğu zaman bu bölge buna da hazırlıklı. Gerek Kızılay, gerek valiliklerimiz, gerekse çevre bulunan akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri buna hazırlıklı." ifadesini kullandı.
Öte yandan Bolu Dağı Bolu merkezde kar yağışı başladı.

BOLU VE DÜZCE VALİLERİ TIR SÜRÜCÜLERİNİ UYARDI

Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kış tedbirleri toplantısı öncesi yaptıkları açıklamada, D-100 Karayolu ve Otoyol Bolu Dağı kesimini kullanacak tır sürücülerini tedbir almadan bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında, Bolu Dağı Polis Evi’nde ‘Bolu Dağı Kış Tedbirleri Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıda iki ilin kış boyunca koordineli bir şekilde çalışması, Bolu Dağı Tüneli ile D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinin kapanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü. Düzenlenen toplantıya iki valisi ile birlikte, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.
Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Dağı D-100 Karayolu ve Otoyolu’nun kış koşullarında açık tutulması gerektiğini belirterek, “E-80 Otoyolu ve D-100 Karayolu ülkemizin ulaşım bakımından atardamarlarını oluşturan yollar olarak niteleyebiliriz. Ankara ve İstanbul arasında şehirlerarası ulaşımı sağlayan çok önemli arterler bunlar. Bu arterlerin kış koşullarında açık tutulması gerekiyor. Çünkü buralardaki bir tıkanma ulaşımda ciddi aksaklıklara, ekonomik ve sosyal kayıplara neden oluyor. Kar yağışının bugün ve yarın da devam etmesini bekliyoruz. Bu tür yoğun kar yağışlarında yollarda buzlanma neticesinde trafik kazaları oluşabiliyor” şeklinde konuştu.
Bolu Dağı D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’nu kullanacak olan tır sürücülerini tedbir almadan yola çıkmamaları konusunda uyaran Baruş, “Sürücüler kış koşullarında hazırlıklı olarak yola çıksınlar. Kış lastikleri olmadan bu geçişleri kullanmasınlar. Çünkü özellikle Bolu Dağı çıkışındaki viyadüklerde ve Bolu Dağı D-100 Karayolu inişinde özellikle tır kaymaları sonucu yollarda kapanma durumuyla karşı karşıya geliyoruz. Bu kayan tırların kaldırılması uzun zaman aldığından vatandaşlarımız mağduriyete uğruyorlar. Özellikle tır sürücüleri trafik ekiplerinin uyarılarına mutlaka uysunlar. Araçlarında gerekli tertibatı bulundurmadan, kış lastiklerini bulundurmadan ve uyarılar üzerine zincirlerini takmadan Bolu Dağı geçişini ve tünel geçişini lütfen kullanmasınlar” dedi.
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise, tır sürücülerini özellikle sol şeridi kullanmamaları yönünde uyararak şunları söyledi:
“D-100 Karayolumuz ve Ankara-İstanbul Otoyolumuz ülkemizin en önemli ana arteri. Buralarda kış artık kendini gösterdiği için biraz daha dikkatli olmamız lazım. Özellikle tır sürücülerimizin sol şeridi kesinlikle kapatmamalarını istiyoruz. Bizim buradaki en önemli sorunumuz bu. Kamyon ve tır sürücülerimiz sol şeridi kapattıkları zaman bizim yolu açmamız ve öndeki araçlara ulaşmamız mümkün olmuyor.”

KAR KÜREME ARAÇLARI İSTANBUL’DA ANA YOLLARA İNDİ
İstanbul'da meteoroloji tarafından yapılan kar yağışı uyarıları belediye ekiplerini de harekete geçirdi. Belediye ekipleri ana yollara kar küreme ve tuzlama araçları yerleştirildi.
Meteoroloji tarafından İstanbul için yapılan kar yağışı uyarıları nedeniyle belediye ekipleri de önlemlerini arttırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de ana yollarda oluşabilecek olumsuzluklara karşın kar küreme ve tuzlama araçları yerleştirdi.

8 ARALIK KAR TATİLİ OLAN İLİMİZ

Ardahan'da okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi

Ardahan'da etkili olan kar yağışı sebebiyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada, kentte dün etkisini gösteren ve gece saatlerinde şiddetini artıran yoğun kar yağışının devam ettiğini söyledi.
Yapılan değerlendirmelerde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Ardahan ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiğini kaydeden Vali Bilmez, "Ardahan kent merkezi ve ilçelerimizdeki yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda 8 Aralık 2017 tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verdik. Kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz" dedi.

KAR TATİLİ OLAN İLLER VE İLÇELER TÜM HABERLER BURADA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...