Tgrt Haber
19 Ekim 2017 16:18

SONDAKİKA 7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları açıklandı ÖĞREN | 2017 Ehliyet Sınav Sonuçlarını Sorgulama

Merakla bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak sorusu sürücü adayları tarafından sorgulanmaya devam ediyor. MEB ehliyet sınav sonuçlarını bugün açıklayacak mı? Tüm gelişmeler haberimizde.

SONDAKİKA 7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları açıklandı ÖĞREN | 2017 Ehliyet Sınav Sonuçlarını Sorgulama
Ehliyet sınav sonuçları,ehliyet sonuçları öğren,

Adaylar ehliyet sonuçlarını internette arıyor ve merakla bekliyordu. 7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Tüm gelişmeler haberimizde.... Ehliyet sınavı sonuçlarının bugün bekleniyordu. MEB'in yayınlandığı takvimde 2017 ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih bugün olarak işaret ediliyordu. Adaylar T.C. kimlik numaraları ile birlikte meb.gov.tr üzerinden ehliyet sonuçlarına ulaşabilecekler. 

SINAV SONUCU TIKLA ÖĞREN

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacaktır. Bu koşulları sağlayan adayların katılım göstereceği direksiyon sınavı, belirlenen tarihten iki ya da üç hafta sonrasında sürücü kursları vasıtasıyla duyurulmaktadır.

SMS YOLUYLA MI AÇIKLANACAK?

Bir önceki ehliyet sınavı MTSAS-3 , 29 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşmiş, sonuçlar ise 10 Ağustos’ta önce sms yoluyla bildirilmiş, ardından ODSGM ve MEB resmi sayfası üzerinden duyurulmuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden 7 Ekim tarihli sonuçlarıyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı ancak adaylar sınavların açıklanıp açıklanmadığına yönelik sorularını bağlı bulundukları sürücü kurslarına yöneltebilirler.

2017 SON EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

Önümüzdeki ehliyet sınavı 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz ehliyet sınavında başarısız olanlar şanslarını önümüzdeki sınavda deneyecek.

SINAVIN GEÇERSİZ OLMA NEDENLERİ

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

EHLİYET SINAVINDA UYGULAMA DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi. 
Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...