Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2017 17:14

Sondakika: EBA kurs başvurusu nasıl yapılır TIKLA | EBA Kayıt E-Kurs giriş sayfası üye ol

EBA kurs, EBA e-kurs başvuru işlemleri devam ediyor. MEB tarafından hazırlanan yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 19-25 Haziran tarihleri arasında yapılmaya başlandı. Öğrenciler e-kurs başvurusu yapabilmeleri için öğrencilerin EBA uygulaması öğretmenleri tarafından verilen şifre ile giriş yapmaktadırlar. Peki EBA e-kurs başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde mevcut.

Sondakika: EBA kurs başvurusu nasıl yapılır TIKLA | EBA Kayıt E-Kurs giriş sayfası üye ol
eba,eba kurs,eba kursu ne zaman başlayacak,

EBA kurs, EBA e-kurs başvuru işlemleri devam ediyor. E Kurs, EBA Kurs Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) öğrenci başvuruları başlamış oldu. Normal şartlarda 3 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak kurs kayıtları tarihlerinde güncelleme yapıldı. Öğrenci başvuruları 13 Şubat / 19 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yaz Dönemi, 3 Temmuz 2017'de başlayacak. DYK'ya Ücretli öğretmen başvurularının il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanması 12-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki EBA e-kurs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

EBA e kurs başvurularından yararlanmak isteyen binlerce öğrenci eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla araştırmalarına devam ediyor. EBA tarafından öğrencilerin gelişimini amaçlayan e kurs modeli, öğrencilerin eğitim hayatına oldukça büyük bir
destek sağlayacak. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Eba giriş için tıklayınız
e-kurs eba başvuru için tıklayınız

Kurslar ne zaman başlayacak?

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler, 2016-2017 kurs dönemine 27 Şubat tarihinde başlayacak. 04 Haziranda bitecek bu eğitimleri tamamlandıktan sonra yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılmak isteyen öğrenciler ise 19-25 Haziran tarihlerinde başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kursları, 03 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak.

ÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI

1. Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.
2. Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu 9 No'lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs
başvurusunda bulunabilirler.
3. Öğretmenler, kadrolarının bulunduğu veya görevli oldukları ilçede görev almak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.
4. Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen ücretli öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.
5. Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.

KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURU ŞARTLARI

1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.
2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.
4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.
7. Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

KURSLAR 03 TEMMUZ TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler, 2016-2017 kurs dönemine 03 Temmuz tarihinde başlayacak. 27 Ağustos'ta bitecek bu eğitimleri tamamlandıktan sonra yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılmak isteyen öğrenciler ise 19-25 Haziran tarihlerinde başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kursları, 03 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...