Tgrt Haber
28 Nisan 2016 15:11

TEOG 2. dönem sınav soru ve cevapları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için düzenlenen ve 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan ikinci dönem TEOG maratonu sona erdi. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği TEOG 2. dönem ilk oturum sınav soru ve cevapları açıklandı.

TEOG 2. dönem sınav soru ve cevapları açıklandı
teog, sınav soruları, teog soru ve cevapları, eğitim,Milli Eğitim Bakanlığı

TEOG sınav soruları ve cevapları merakla bekleniyor. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı olarak bilinen TEOG eski dönemde yapılmakta olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine geçmiştir. Sistemde değişiklik olarak 8. sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez olmak üzere senede 12 sınava girilmektedir. Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı TEOG 2. dönem sınavının ilk oturumu da yapılmış bulunmaktadır. Milyonlarca öğrenci geleceklerini belirlemek için teog sınavlarına girmiştir. TEOG sınavına 2 milyon 174 bin 427 öğrenci katılmıştır. TEOG un açılımı temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. TEOG sınavına giren milyonlarca öğrenci heyecan içerisinde TEOG sınav soruları ve cevaplarını beklemektedirler.

TEOG SINAV SORULARI TIKLA ÖĞREN

EOG sınavına giren öğrenciler sınav salonlarına saat fonksiyonu taşımakta olan aletleri, cetvel, sözlük, hesap makinesi, iletişim araçları sayılmakta olan cep telefonu bilgisayar gibi aletlerle girmesi yasaklanmıştır. TEOG soruları ve cevapları MEBin resmi sitesi olan EBA’nın sitesinden yayınlandı. EBA, TEOG sınav sorularını ve cevapları yayınlandı.
Öğrenciler teog soru ve cevaplarını öğenmek için eba sitesine giriş yapmaları gerekmektedir. EBA sistemine öğrenciler kullanıcı adı ve de şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir. Temel eğitimden sonra ortaöğretime geçiş sınavı olarak adlandırılmakta olan TEOG liseye yerleşecek olan öğrencilerin girmekte oldukları bir sınavdır. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı (TEOG) 2 günlük periyotta 3 er sınav olmak üzere toplam olarak 6 sınavdan oluşmaktadır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sakin kalmayı başaran öğrenciler zamanlarını verimli bir şekilde kullanarak başarılı olma şansına sahiptirler. Temel Eğitim Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) önceki senelerde birden fazla sınıf kategorileri dahil edilse de artık günümüzde uygulanmakta olan sistemde sadece 8. sınıf  öğrencileri bu sınava giriş yaparlar. 27 Nisan Çarşamba gününde saat 09.00 da başlayan sınavda ilk oturum için seçilen ders Türkçe’dir. Türkçe sınavı için öğrencilere verilmekte olan süre 40 dakikadır. Her sınav arasında uygulanan 30 dakikalık mola süresi bulunmaktadır. Sınavdaki başarı limitini artırmak için öğrenciler sınav aralarında dinlenmeyi tercih etmelidirler. 28 nisan perşembe günü yapılacak olan sınav saati 09.00 da başlayacaktır. İkinci oturum için seçilmiş olan derslerin sınav süreleri ve mola süreleri 1. oturum ile aynı şekilde olacaktır. Öğrenciler bu sınavlara girebilmeleri için başka bir okula gitmeyecekler öğrenim gördükleri okullarda sınava gireceklerdir. Öğrenciler teog sınav soru ve cevapları MEB’in kurmuş olduğu EBA sisteminden öğrenerek sınav başarı durumlarını tahmin etmeleri mümkün olacaktır. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş (TEOG) sınavının puan hesaplama sistemi; Öğrencinin matematik, türkçe, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC inkılap ve atatürkçülük, yabancı dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam olarak geçerli soru sayısına bölünerek yüz ile çarpılır ve her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanmaktadır. Ve bunlar daha sonradan pualar toplanır ve de AOSP puanı hesaplanmaktadır.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...