Tgrt Haber
08 Eylül 2017 10:19

TEOG nakil sonuçları açıklandı ÖĞREN | MEB e-Okul 3. nakil sonuçları

TEOG 3. nakil yerleştirme sonuçları MEB'in resmi sayfasında sondakika olarak açıklandı. e-Okul VBS sayfasından TEOG nakil sonuçları öğrenilecek.Milli Eğitim Bakanlığı, son nakil başvuru sonuçlarının 8 Eylül'de açıklanacağını duyurmuştu. Sonuçların ardından prosedür nasıl uygulanacak?

TEOG nakil sonuçları açıklandı ÖĞREN | MEB e-Okul 3. nakil sonuçları
teog nakil sonuçları,teog sonuçları,teog 3. nakil sonuçları

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş nakil başvurularına dair sonuçlar az önce MEB'in resmi sayfasında açıklandı. 26 Ağustos'ta başvurular başladı, 6 Eylül 2017 tarihinde sona erdi. Bakanlık 8 Eylül'de sonuçların sabah saatlerinde açıklanacağını önceden duyurmuştu. Öğrenci ve velilerin merakla beklediği TEOG 3. nakil yerleştirme sonuçları böylece açıklanmış oldu. TEOG nakil sonuç detayları tgrthaber.com.tr'de. 

TEOG NAKİL SONUÇLARINI SORGULAMA EKRANI TIKLA

TEOG son başvurularda yapılması gerekenler nelerdir

Öğrenci şu ana dek herhangi bir ortaöğretim kurumuna atama durumu gerçekleşmediyse, son başvurularda istediği okula yerleşme durumunda nasıl bir yoldan gitmesi gerekiyor. Puan denkliği ve açık kontenjan konusunda veli nasıl hareket etmeli? Eğitim koordinatöründen önemli bilgiler haber videosunda…

TEOG Nakil başvurularından sonra süreç nasıl devam edecek

Öğrenci, 3 nakil başvurusundan da herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşmediği durumunda, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il/ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruların alınması gerçekleşecek. 11 Eylül’de başlayacak olan başvurularda “puan denkliği” aranacak.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.

Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. 

Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir.

Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...