Tgrt Haber
20 Şubat 2017 15:27

TEOG sınavları ne zaman yapılacak? | TEOG hangi derslerden yapılacak?

TEOG 1. dönem sınavları 2016 yılında gerçekleşti. 2. dönem TEOG sınavı ise 2017 yılında gerçekleştirilecek. Peki 2. Dönem TEOG sınavları ne zaman hangi gün yapılacak, mazeret sınavları ne zaman?

TEOG sınavları ne zaman yapılacak? | TEOG hangi derslerden yapılacak?
teog, teog sınavları, 2. dönem teog sınavları ne zaman,

MEB'in eğitim-öğretim takvimine göre 2. dönem TEOG sınavları 26 Nisan 2017 - 27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak oturumlar ile tamamlanacak. Bu sınavın mazeret sınavı da 20-21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil yazılıları gerçekleştirilecek. Böylece ikinci dönem ortak sınavları sona erecek. Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Dinlenme süresi ise 30´ar dakika olacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55´er dakika, dinlenme süresi ise 15´er dakika verilecek. Her bir ders sınavı için salonlara 20´şer öğrenci yerleştirilecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturması sağlanacak. Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek.

Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak. Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak. Ortak sınavın ikinci oturumu ise bugün yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

TEOG Soru ve cevapları videolu yayınlanacak

Soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

Sorulara ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların ve sonuçların "http://www.meb.gov.tr (E-okul sistemi)" adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasındaki sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Mazeret sınavları ise 20-21 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.

Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

SINAVA GİRME ŞARTLARI

2.1. Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları

2016–2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

2.2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan ve açık öğretim ortaokulunun 8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

2.3. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları

2016–2017 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

2.4. Yurt dışında ve KKTC’de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları

Sınıf seviyesine göre, Türkiye’deki 8’inci sınıfa denk okullarda öğrenim görüyor olmak.

TEOG 1. dönem sınavları 2016 yılında gerçekleşti. 2. dönem TEOG  sınavı ise 2017 yılında gerçekleştirilecek. Peki 2. Dönem TEOG sınavları ne zaman hangi gün yapılacak, mazeret sınavları ne zaman?

UZMANLARDAN REHAVET UYARISI

Uzmanlar, ikinci dönemle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Eğitimcilerin önerileri özetle şöyle:“Ara sınıf öğrencilerinin ikinci yarıyıla daha kolay başlayabilmeleri için son iki gün ders kitaplarını, ders defterlerini ve yardımcı ders kitaplarını gözden geçirerek düzenlemeleri gerekiyor. Kitaplıklarını veya okul malzemelerinin bulunduğu köşeyi toplayıp, çantalarını hazırlayan öğrenciler psikolojik olarak okula daha hazır başlarlar. Bu ön çalışmayı yapmayanların tatil sendromundan çıkmaları en az üç dört günlerini alıyor. Okula hazırlanan öğrencilerin öğrenme motivasyonları yüksek, hazırlanmayanların düşük oluyor. Okula psikolojik olarak hazır olanlar ilk haftadan itibaren düzenli çalışmaya başlayabileceklerinden öğrenme becerileri yükselecektir. Psikolojik olarak hazır olmayanlar ise ancak ilk yazılıların başlayacağı hafta daha sıkı çalışmaya başlar. Gecikmiş çalışma ne kadar sıkı olursa olsun istenilen öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamaz. Ayrıca ikinci yarıyıl ara sınıf öğrencileri için gezi etkinliklerinin yapıldığı, yıl sonu faaliyetlerinin hazırlanıldığı bir dönem olduğundan daha eğlenceli ve hızlı geçecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...