Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2016 12:21

TEOG sınavlarında birinci gün oturumu sona erdi

TEOG'da birinci gün oturumu sona erdi. Öğrenciler yarın fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav olacak.

TEOG sınavlarında birinci gün oturumu sona erdi
teog, sınav,

Yaklaşık 1 milyon 200 bin sekizinci sınıf öğrencisi bugün ve yarın yapılacak ikinci dönem TEOG Sınavı’na girecek. İkinci dönem TEOG sınavlarının birinci gün oturumu, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları ile tamamlandı.Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden  Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8′inci sınıf öğrencilerine yönelik  27-28 Nisan’da yapılacak merkezi ortak sınavlara, 1 milyon 174 bin 427 öğrenci  katılacak.İlk dönemin ortak sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılmıştı. TEOG ikinci dönem sınavları , yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü (bugün) yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdiler.28 Nisan Perşembe günkü (yarın) ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav olacaklar. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40`ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30`ar dakika olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...