Tgrt Haber
06 Ağustos 2018 20:25

TİKA'dan Gine'de uygulamalı eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Gine Cumhuriyeti'nde mesleki eğitim projesi kapsamında 36 öğrencinin katılımıyla kaynak ve metal işleme eğitimi düzenledi.

TİKA'dan Gine'de uygulamalı eğitim
tika,,gine,

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA tarafından geliştirilen Mesleki Eğitim ve İstihdamı Artırma Programı (MESİP) kapsamında Gine’nin başkenti Konakri'de toplam 45 gün ve 270 saat uygulamalı kaynak ve metal işleme eğitimleri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığına ait Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojisi uzmanları tarafından Gine’nin en prestijli teknik lisesi olan ENAM Teknik Okulunda atölye ortamında verilen eğitimlerde öğretmen, öğrenci, teknisyen, sanayi teknisyeni olmak üzere toplam 36 kişi eğitimi başarıyla tamamlandı.

Eğitimin sonunda TİKA Başkanlığı ve Gine Teknik İşler Bakanlığı tarafından onaylı sertifikaları öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerin başarı düzeyleri uygulamalı sınavlar, pratik laboratuvar çalışmaları ve derse devamlılık esasına göre hesaplandı.

TİKA'dan uygulamalı eğitimler

Gine TİKA Koordinatörü İsmail Gürlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimler esnasında kullanılan kaynak ve metal işleme malzemelerinin TİKA tarafından sağlandığını, öğrencilerin eğitimlere teşviki için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Proje kapsamında elektrik ark kaynağı, gaz altı ark kaynak teknikleri (MİGMAG Kaynağı), teknik resim, soğuk şekillendirme (süsleme sanatı) konularında uygulamalı eğitimler verildiğini belirten Gürlek, öğrenci gruplarının eğitimler esnasında yapmış oldukları "el işi göz nuru" çalışmalarının düzenlenen bir sergide görücüye çıktığını aktardı.

Gürlek, "Gine ve tüm dünyada büyük önem arz eden kaynakçılık ve metal işleme sektöründe verilen eğitimler sayesinde, proje pek çok yerdeki insan kaynağı sıkıntısına destek vermiştir." dedi.

MESİP kapsamında verilen eğitimler, Türk sanayi ve sanayicisinin teknik tecrübesini ihtiyaç sahibi birçok ülkeye taşımayı amaçlıyor.

Projenin sonunda başarılı öğrenciler, Türkiye’de Türk sanayisi hakkında bilgi edinme şansı elde ediyor. Öğrencilerin daha sonra tekrar ülkelerine dönerek bu eğitimleri kendi ülkelerinin vatandaşlarına vermesi sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...