Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2018 19:46

TİKA'nın kurslarına katılan Afgan kadınlar sertifikalarını aldı

TİKA ve Afganistan'ın Semengan vilayeti Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Türkçe ve meslek edindirme kurslarına katılan Afgan kadınlar sertifikalarını aldı.

TİKA'nın kurslarına katılan Afgan kadınlar sertifikalarını aldı
tika,,afganistan,

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından (TİKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA ve Semengan Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarından, Kur'an-ı Kerim, okuma-yazma, halı dokumacılığı, dikiş-nakış ve Türkçe kurslarını başarı ile tamamlayan 125 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

Sertifika törenine Semengan Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Muhammed İshaq Mutahhar, TİKA yetkilileri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Mutahhar, burada yaptığı konuşmada, Türk devletine ve milletine Afganistan halkına verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Kurs sayesinde meslek sahibi oldular

Aybek ilinde TİKA'nın desteği ile 6 ay süren söz konusu meslek edindirme kurslarından 125 dar gelirli genç kızın ve işsiz ev hanımının faydalandığını ve meslek sahibi olduğunu belirten Mutahhar, kursiyerlerin bundan sonra öğrendikleri mesleklerine devam edeceklerini kaydetti.

Mutahhar, böylece kursiyerlerin aile ekonomisine katkıda bulunabileceğine dikkati çekerek, bölge halkının TİKA kurslarının devam ettirilmesi yönünde talepleri olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...