Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2016 09:22

Türksat ile ÖSYM arasında ’tek şifre’ anlaşması

Türksat ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın işbirliğiyle uygulanmaya başlanan tek şifre uygulaması, e-Devlet kullanıcılarının aynı şifreyi kullanarak ÖSYM sistemlerine girişini sağlayacak.

Türksat ile ÖSYM arasında ’tek şifre’ anlaşması
Türksat, ÖSYM, tek şifre,

Türksat ile ÖSYM’nin ortaklaşa çalışması neticesinde kullanıma açılan tek şifre uygulaması, e-Devlet kullanıcılarının ayrı bir şifreye ihtiyaç duyulmadan ÖSYM sistemlerine girişine imkan sağlayacak. Konu hakkında Türksat’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu hizmetle 27 milyonun üzerinde e-Devlet Kapısı kullanıcısı, ÖSYM sistemlerine 7 gün 24 saat doğrudan giriş yapabilecek. Hizmetler, e-Devlet Kapısı kullanıcılarının Türksat tarafından sunulan güvenilir kimlik doğrulama altyapısından geçerek, ÖSYM sistemlerine ulaşmalarına ve sahip oldukları yetkiler çerçevesinde söz konusu sistemleri sorunsuz kullanabilmelerine imkan veriyor.
ÖSYM tarafından sağlanan ve adaylar tarafından sınav ve tercih başvurularının gerçekleştirildiği, sınava giriş belgelerinin edinildiği, sınav ve yerleştirme sonuçlarının görüntülendiği Aday İşlemleri Sistemi’ne (AİS) artık e-Devlet şifresiyle erişmek mümkün hale geldi. Her yıl milyonlarca adayın kullandığı AİS sistemine ek olarak yine ÖSYM tarafından sunulan ve sınav görevlilerinin ya da eğitim kurumlarındaki yetkililerin kullandığı Görevli İşlemleri Sistemi, Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi, Sınav Merkezi İşlemleri Sistemi ve Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi gibi 4 farklı sisteme daha e-Devlet şifresiyle ulaşılabiliyor. e-Devlet Kapısı kullanıcıları bu sistemlere e-Devlet şifresinin yanı sıra, e-imza, mobil imza ve dağıtımı devam eden yeni kimlik kartları aracılığıyla da giriş yapabiliyor" denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...