Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2017 11:46

Ücretsiz, kayıtsız kitaplarını paylaşıyorlar

Esnaf Sarayı'nda kitap sevdalılarına ücretsiz kitaplık

Ücretsiz, kayıtsız kitaplarını paylaşıyorlar
ücretsiz kitap,,bir kitapta sen bırak

Eskişehir Esnaf Sarayı'nda 3 yıl önce açılan 'Oku-Bırak' kitaplığı, vatandaşlara ücretsiz ve kayıt altına alınmadan kitap okuma imkanı sunuyor. Fazla kitabı olan vatandaşlar da bağışta bulunarak uygulamaya destek oluyor. 
3 yıl önce bir öğretmenin tavsiyesi ile faaliyete geçen 'Oku-Bırak' kitaplığı, geçen süreçte 10 binden fazla kitaba ev sahipliği yaptı. Çocuk kitaplarından romanlara kadar her türlü kitabın bulunabildiği bu kitaplık ile insanlara okuma alışkanlığı aşılanmaya çalışılıyor.
İsteyen herkesin kitaplıktan faydalanabildiğini, hiç kimseyi kayıt altına almadıklarını ifade eden kitaplık sorumlusu Hakkı Coşkun, kitap okuyan insandan zarar gelmeyeceğine inandıklarını söyledi. Buna rağmen kitaplıktan alınan bazı kitapların geri gelmediğini aktaran Coşkun, "Hatta bazıları alıp satmaya çalışıyorlar. Tabi bunlar üzücü şeyler. Eşimizden dostumuzdan tanıdıklarımızdan topladığımız kitaplar ile burayı doldurmaya başladık. Bu kitaplık, kitap okumaya maddi gücü olmayan ama kitap aşkıyla yanıp tutuşan vatandaşlarımız için yapıldı. Biz kitap okuyan insanlardan zarar gelmeyeceğine inanarak bu işe başladık. İstediğimiz ve arzumuz, herkes buradan gelip birer kitap alsın, okusun, fazla kitabı varsa getirsin, başkalarının da okumasına vesile olsun. Çünkü kitaplar evrenseldir. Paylaştıkça güzelleşir. Bir kişinin bile kitap okumasına vesile olmak o kadar güzel bir şey ki" şeklinde konuştu.

"Kitapsız bir gelecek, hepimiz için karanlık bir gelecektir"
Kitaplığa yönelik ilgili bir kesimin bulunduğunu ancak hala kitap okuma alışkanlığının yeterli seviyelerde olmadığını belirten Hakkı Coşkun, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Kitapsız bir gelecek, hepimiz için karanlık bir gelecektir. İnsanların bilinçlenmesi için, hayatı ve olayları daha iyi algılayabilmesi için kitap okumalıyız ve okutmaya teşvik etmeliyiz. Biz bu kitaplık ile burada elimizden gelen desteği verdiğimize inanıyoruz. Son olarak da tüm vatandaşlarımızı kitap okumaya davet ediyorum. Kitaplar hepimiz için birer yol göstericidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...