Tgrt Haber
14 Temmuz 2017 15:12

Uluslararası öğrenciler 15 Temmuz için yine meydanlara çıkacak

Dünyanın dört tarafından eğitim için Eskişehir’e gelen öğrenciler, yarın da Valilik meydanında yıl dönemini kutlayacak

Uluslararası öğrenciler 15 Temmuz için yine meydanlara çıkacak
uluslararası öğrenciler,,15 temmuz meydan

Dünyanın dört tarafından eğitim için Eskişehir’e gelen ve 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimden sonra vatandaşlar tarafından sürdürülen yaklaşık 1 aylık demokrasi nöbette katılan uluslararası öğrenciler, yarın da Valilik meydanında yıl dönemini kutlayacaklar. 
Türkiye’yi ikinci vatan gibi seven, hain FETÖ'cüler tarafından yapılan darbe girişimden sonra her gün sürdürülen demokrasi nöbette renk katan misafir öğrenciler, yarın da Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği, (YUDER) çatı altında Eskişehirlilerle birlikte birlik ve beraberlik sloganla meydanda olacak. Konu ile ilgili konuşan YUDER Başkan Yardımcısı Özcan Kırılmaz, 15 Temmuz Cumartesi akşamdan itibaren başlayacak şehitleri anmak ve yıl dönemi kutlaması programında tüm uluslararası öğrencileri davet ettiğini belirleyerek; “15 Temmuz 2016 darbe girişimi, ülke bütünlüğümüzü yok etmeyi ve ülke geleceğini karanlığa gömmeyi hedeflemiştir. Bu darbe girişimi sadece Türkiye’mize yapılmış bir girişim değildir aynı zamanda İslam dünyasına da yapılmıştır. Çanakkale ruhunu kaybetmemiş olan vatanını, milletini, bayrağını canı pahasına koruma sevdalısı olan Türk milleti, hain FETÖ terör örgütünün bu girişimine Allah'ın izniyle engel olmuştur. Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Allah için vatanı, namusu, bayrağı uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi haberini duyan Eskişehir'de üniversite eğitimi gören yeryüzünün farklı ülkelerinden gelen uluslararası misafir öğrencilerimiz meydanlara çıkarak bizlerle gönül birliği etmiş ve nöbet süresince milletimizi yalnız bırakmamıştır. Yarında bunun yıl dönemi kutlamasında şehitlerimizi anma etkinliklerinde uluslararası öğrencilerimizi davet ettik ve yüzlerce misafir öğrencilerle meydanda olacağız” ifadelerini kullandı.
Özcan Kırılmaz, misafir öğrenciler burada kendi ülkelerini temsil ederek her anda sosyal medyalarda paylaşımlarla ülkeler ile bağlantı kurarak Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin mesajını gönderdiği de belirletti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...