Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2018 11:57

YDS 2018 İlkbahar Dönemi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? YDS Soru ve Cevapları Yayınlandı MI ÖĞREN

YDS soru ve cevapları yayınlandı. YDS puan hesaplama yapmak isteyen öğrenciler haberimizden detaylara ulaşabilir. YDS İlkbahar Dönemi sınavının sonuçlarının ÖSYM'nin belirlediği takvime göre açıklanacağı tarih belli oldu..

YDS 2018 İlkbahar Dönemi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? YDS Soru ve Cevapları Yayınlandı MI ÖĞREN
yds,yds sınavı,yds ilkbahar dönemi sonuçları,yds soru ve cevapları,yds öğren

YDS soru ve cevapları öğren detayları burada. Saat 10.15'te başlayan YDS İlkbahar Dönemi Sınavında adaylara 180 dakika süre verildi. Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacaktır. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebileceklerdir. YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapılacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN,NASIL AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. 

YDS SORU VE CEVAPLARI ÖĞREN

YDS HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

YDS PUANLAMA SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.  Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

YDS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

YDS için başvuru yaparak sınava girebilecek olan kişiler şunlardır;

- Doktora, doçent ve sanatta yeterlik adayları

- Yüksek lisans programına girecek lisans mezunu adaylar

- Lisans programlarının son sınıfında okuyan öğrencilerden, yüksek lisans veya doktora öğrenimi görmek isteyen adaylar

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışan ve dil tazminatı ya da yurt dışı görev vb. nedenlerden dolayı yabancı dil bilgisini ölçmek isteyenler

- Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’na (DUS) ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girecek olanlar

- Kamu personeli olmak için KPSS’ye girecek olan adaylardan, çalışmak istenilen kamu kurumu talebi doğrultusunda yabancı dil seviyesini belirlemek isteyenler

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olsa bile yabancı dil seviyesini belirlemek isteyen üniversite veya yüksek okul mezunları

YDS SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

YDS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR NELERDİR?

Sınav süresince adayların belirlenen kurallara uyması gereklidir. Kurallara uymayan adayların sınavlar geçersiz sayılır.

Sınavda adayların;

- birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri

- salondaki görevliye soru sorması

- birbirlerinden silgi, kalem vb. şeyleri alıp vermesi

- sınav başlamadan soruları okumaya başlaması

- soru ve cevapları başka bir kağıda yazmaları

- sınav süresi bittiği halde soruları çözmeye devam etmeleri

- sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları sınavlarının geçersiz sayılmasına neden olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...