Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2018 17:31

YDS başvuru işlemleri 2018 ÖSYM AİS giriş| YDS başvuru ücretleri ne kadar

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) için geri sayım başladı. Kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan YDS'ye başvurular bugün itibariyle başlıyor. 2018 YDS sınavına başvuru yapacak olan binlerce aday, YDS başvuru detaylarını merak ediyor. Adaylar

YDS başvuru işlemleri 2018 ÖSYM AİS giriş|  YDS başvuru ücretleri ne kadar
yds,,yds başvuru işlemleri,

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) için geri sayım başladı. Kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan YDS'ye başvurular bugün itibariyle başlıyor. 2018 YDS sınavına başvuru yapacak olan binlerce aday, YDS başvuru detaylarını merak ediyor. 

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) girecek adaylar bu haberimiz sizi yakından ilgilendiriyor. 2018 YDS İlkbahar Dönemi başvuru işlemleri başladı. ÖSYM Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden az önce yayımladığı duyuru ile 2018 YDS İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzuna göre 2018 YDS İlkbahar Dönemi başvuru işlemleri bugün itibariye başladı. Binlerce adayın heyecanla beklediği YDS başvuru işlemleri 15 Şubat 2018 tarihi itibariyle sona erecektir.2018 YDS İlkbahar Dönemi sınavına başvurular elektronik ortamda alınacaktır. 2018 YDS İlkbahar Dönemi sınavına girmek isteyen adaylar 7-15 Şubat 2018 ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. 2018 YDS İlkbahar Dönemi sınavı bu yıl ÖSYM tarafından 1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacaktır.

YDS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Sınavı (YDS) öncesinde adaylar başvurularını nasıl yapacaklarını araştırıyor. Başvurular bugün itibarıyla alınmaya başladı ve adaylar başvurularını tamamlamak için harekete geçti.

YDS başvuruları, 7 Şubat - 15 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak ve elektronik ortamda alınacak. Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden YDS başvurularını gerçekleştirecek. Başvuru formu doldurulduktan sonra sınav ücreti de ödenecek.

SINAV ÜCRETİ: 100 TL

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 5 TL

SINAV TARİHİ: 11 Nisan 2018 - 10:15 (180 dakika)

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ: 28 Şubat 2018

GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ: 150 TL

YDS başvuru işlemleri 2018 ÖSYM AİS giriş|  YDS başvuru ücretleri ne kadar

YDS BAŞVURU ŞARTLARI

Sınava; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel katılabilir. Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden YDS puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava katılabilir.

Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik'in değişik 7. maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar ile diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli statüde çalışacak

a) Mütercim veya tercümanların işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (B) düzeyinde,

b) Çözümleyici ve programcıların ise işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında İngilizce dil bilgilerinin asgari (D) düzeyinde olması gerekmektedir.

Bu nedenle, hâlen bu görevlerde çalışmakta olanlardan yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler ile söz konusu görevlerde çalışmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunmak isteyen fakülte veya yüksekokul mezunları da bu sınava katılabilirler.

Araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde yabancı dil yeterlik sınavı yerine YDS sonuçlarının kullanılması olanağı bulunduğundan, lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir.

YDS PUANLANDIRMA SİSTEMİ

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

SINAVIN GEÇERLİLİK KOŞULLARI NELERDİR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

– Sınava, atandığı salonda girmesi,

– SINAVA GİRİŞ KODU’nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

– Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

– Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,

– Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması

– Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

– Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,

– Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...