Tgrt Haber
03 Nisan 2017 11:35

YDS İlkbahar Sınavı Soru ve Cevapları Öğren | ÖSYM son dakika Yabancı Dil Sınavı Sonuçları Açıklaması

YDS sınavı geçtiğimiz gün binlerce adayın katılımıyla gerçekleşti. Sınava giren adaylar YDS soru ve cevaplarını merakla bekliyor. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YDS sınavının detayları haberimizde.

YDS İlkbahar Sınavı Soru ve Cevapları Öğren | ÖSYM son dakika Yabancı Dil Sınavı Sonuçları Açıklaması
yds, yds soru ve cevaplar, yds 2017, yds 2017 ilkbahar, yds 2017 cevapları,

ÖSYM tarafından düzenlenen "Yabancı Dil Sınavı" soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Geçtiğimiz gün sınava giren binlerce kişi YDS 2017 soru ve cevaplarını merak ediyor. İşte Yabancı Dil Sınavı soru ve cevapları ile ilgili tüm detaylar ve ÖSYM'nin YDS açıklaması. YDS ilkbahar cevapları ile ilgili bilgileri haberimizden bulabilirsiniz.

YDS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS'nin soru ve cevaplarının açıklanma tarihihlerini incelediğimizde son yapılan 2016 YDS sonbahar dönemi sınavı 4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş, soru ve cevaplar ise 5 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Bu çerçevede bakıldığında ÖSYM'nin YDS soru ve cevaplarını 03 Nisan pazartesi yani bugün açıklaması bekleniyor. 

YDS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr sitesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

YDS SORU VE CEVAPLARINI ÖĞRENME LİNKİ

Binlerce aday Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinde sınava girdiler.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

ÖSYM'DEN YDS HAKKINDA AÇIKLAMA

ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle;

YDS’ye, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylarla yüksek lisans programlarına başvuru yapacak lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrencilerin de başvuru yapması ve başvuracakları üniversitenin belirlediği puanı almaları gerekiyor.

2013 yılından beri KPDS, ÜDS dil sınavlarının kaldırılarak yerine YDS’nin getirilmesinin ardından yabancı dil puanı için öğretmen adaylarının da bu sınava girmeleri gerekiyor. KPSS Lisans Sınavlarında (Lisans/A Grubu ve Öğretmenlik) yabancı dil testi yer almayacağı için Yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri, 2013 yılından itibaren Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanıyor.

KPSS Lisans sınavlarında yabancı dil testinin de ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların YDS’ye Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerinin birinden girmeleri zorunludur. YDS’ye katılmayan veya Almanca, Fransızca ve İngilizce dışında bir yabancı dilden sınava katılan adayların, yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri hesaplanmaz. KPSS’den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınır.

YDS NEDİR?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.

Her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. Sınava herkes başvurabilir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kaç yıl geçerli?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurum (üniversiteler, ve diğer kurumlar) belirleyecek. Bununla birlikte YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak.

Bu konuda 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde (Değişik: 20/3/1997 - KHK - 570/15 md.) “…Bu madde uyarınca yapılan sınavlar beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek. Bu madde uyarınca yapılan sınavlara diğer mevzuatla yapılan atıflara ilişkin olarak da bu fıkra hükmü geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

YDS sınavı geçtiğimiz gün binlerce adayın katılımıyla gerçekleşti. Sınava giren adaylar YDS soru ve cevaplarını merakla bekliyor. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YDS sınavının detayları haberimizde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...