Tgrt Haber
02 Nisan 2017 14:33

YDS Ne Zaman Açıklanacak? | 2017 YDS Sona Erdi

ÖSYM tarafından Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YDS, saat 10.00'da başladı. Sınav, 3 saat (180 dakika) sürdü. Peki 2017 YDS ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar haberimizde...

YDS Ne Zaman Açıklanacak? | 2017 YDS Sona Erdi
yds,yds sınavı,YDS ne zaman açıklanacak,2017 yds açıklanacağı tarih,ösym,Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı,

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) bugün gerçekleşti. Saat 10.00'da başladı ve 13:00'da sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınav, 3 saat (180 dakika) sürdü.
ÖSYM tarafından Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YDS, saat 10.00'da başladı. Sınav, 3 saat (180 dakika) sürdü. Peki 2017 YDS ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar haberimizde...

YDS 2017 BAHAR SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS Bahar dönemi sınavı 2 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşti. Her ay yapılan e-YDS'nin yanı sıra yılda iki kez yapılan YDS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. 

ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanacağı güne dair net bir tarih verilmedi. Fakat önceki sınavlarda olduğu gibi sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açılanması bekleniyor.Adaylar yukarıdaki linke tıklayarak sınav sonuçlarını görebilirler.

Sınav Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapılacak.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılacak. Bu dillerden sınava giren adaylar, sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama sorularını yanıtlayacak.

Diğer dillerde ise sınav, yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılacak. Türkçeye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılacak.

Adaylara sınavda 180 dakika süre verilecek.

YDS SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YDS'YE KİMLER GİRMELİ? YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?
ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor.

Geçerlilik süresi nedir?

Kurumlar süre belirtmediği sürece aldığınız puan ömür boyu geçerli. Ama bazı akademik ilanlarda son 2 yıl içinde alınmış bir YDS puanı istenebiliyor. Dil tazminatı için de sınav geçerliliği 5 yıl.

e-YDS'nin farkı nedir?

Soru tipi ya da zaman açısından herhangi bir farkı yok. Sadece bilgisayar üzerinden soruların görüntülenmesi ve cevaplanması farklı. Sınav sadece Ankara'da olmak üzere her ay yapılıyor. Kontenjan sınırlı olduğu için başvurmak çok zor. Kayıtlar hemen bitiyor; hızlı olan kazanıyor.

Peki zor bir sınav mı?

YDS 80 soruluk bir sınav. 150 dakika süre veriliyor. Sınav, İngilizce kelime, gramer ve okuma-anlama becerilerimizi ölçüyor. Aslında kullanılan İngilizce açısından daha kolay ve anlaşılır sorular var. KPDS ya da ÜDS'de kullanılan İngilizce zordu. Üstelik ciddi bir yelpazede akademik metinler okuyorduk. Mesela bir cümle tamamlama "Faiz oranları arttığında..." diye başlayabiliyordu. Okuyup anlasak da konuyla ilgili bir fikrimiz yoksa doğru cevabı bulmak zordu. Ancak o sınavlarda da teknik-taktiklerimiz çoktu. Okumamıza gerek kalmıyordu.

Şimdi yok mu o taktikler?

Eskisi kadar yok. Bu da internet yüzünden oldu bence. Eskiden sadece kitaplarda yazardı bu teknikler ya da kursa gelen öğrencilerimiz bilir kullanırdı. Şimdi her söylediğimiz internette. Aslında her şey "virgülden sonra 'that' gelmez" ile başladı.

Sınava girip yüksek puan alan adayların soruların çoğunu okumadığı fark edildi. Şıklarda "rather than" varsa işaretliyorduk, doğru çıkıyordu. Haliyle bir değişikliğe gidilmesi gerekti. Şimdi basit, sade bir cümleyi okuyup anlamamız ve ona göre bir şık seçmemiz bekleniyor. Her adayın ilgi alanında olabilecek, sıkılmadan okuyup anlayabileceği sorular var.

Teknik-taktik kullanmaya gerek kalmadı mı diyorsunuz?

Demiyorum. Çünkü sınav 150 dakika ve çoğu aday, zaman sıkıntısı yaşıyor. Son yarım saat de yetişti yetişmedi telaşıyla geçiyor. O yüzden şu an tekniklerimizi doğru cevabı bulmaktan çok, hız kazanmak için kullanıyoruz.

Soruda bir beklentimiz olmadan, şıklarda ne arayacağımızı bilmeden ilerlemiyoruz. Şıkları her defasında sırayla okumuyoruz. Örneğin "e" şıkkında gözümüze çarpan bir ipucu o şıktan başlamamızı ve zaman kazanmamızı sağlayabiliyor.

Nasıl bir ipucu mesela?

Paragraf tamamlama sorularında bağlaç örneğin. E şıkkı "However" diye başlıyorsa doğru cevap olma ihtimali yüksek diyoruz. Çünkü İngilizce akademik metin yazan biri her cümleyi bağlaçla başlatmak istiyor. Ya da soruyu okumadan bile şıklarda bir bağlaç bir zamir görürseniz doğru cevap çıkma ihtimali çok yüksek. Ben bunlara atma teknikleri diyorum. Ancak "o piti piti" yerine daha destekli daha olası bir şık işaretlemeye yönelik taktikler. Yanlış cevaplar doğrularımızı götürmediği için şanslıyız, boş bırakmıyoruz. Ama mutlaka okuyup kontrol ediyoruz. Tabii eskisi gibi taktik kullanıp işaretleyip geçmek diye bir şey yok artık.

YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL ilk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, ikinci YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınav tarihi belli oldu mu? sorularını sormaya başladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl ilk kez yapılan ve “alana özgü dil sınavı” olarak tanımlanan YÖKDİL’in sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YÖKDİL İKİNCİ SINAVI NE ZAMAN? YÖKDİL SINAV TARİHLERİ
5 Mart 2017 tarihinde yapılan YÖKDİL'in ardından adaylar sonraki YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak sorusunun cevabını aramaya başladı.

İkinci YÖKDİL sınavı ne zaman? Konu ile alakalı olarak YÖK'ten henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili uzmanların tahminine göre, ağustos veya eylül aylarında YÖKDİL'in ikinci sınavının gerçekleştirileceği dile getiriliyor. YÖKDİL sonraki sınavı ile ilgili YÖK'ten resmi bir açıklama geldiği anda haberimizden öğrenebilirsiniz.

YÖKDİL SINAVI NEDİR? YDS VE ÜDS'DEN FARKI NE?
YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak yeni bir sınav yapılacak.

Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri binalara gelen adaylar, kimlik kontrolü yapılarak ve güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına alındı. Sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler alınmadı.

YDS I·lkbahar Do¨nemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapıldı.

YDS NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarının 20 Nisan'da açıklanacağını duyurdu.  

YDS İÇİN 9.45'TEN SONRA GELENLER İÇERİ ALINMADI

Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri binalara gelen adaylar,  kimlik kontrolü yapılarak ve güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına  alındı. Sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra  gelenler alınmadı.

YDS Ne Zaman Açıklanacak? | 2017 YDS Sona Erdi

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

- Sınava, atandığı salonda girmesi,

- SINAVA GİRİŞ KODU’nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

- Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

- Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,

-Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması,

-Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

-Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,

-Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...