Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2014 18:51

YGS öncesi tüm tedbirler alındı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığı açıklandı.

YGS öncesi tüm tedbirler alındı
YGS öncesi tüm tedbirler alındı, yükseköğretime geçiş sınavı tedbirleri,

ÖSYM Başkanı Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin yaptığı sınavların huzur ve güven içinde geçmesi konusunda ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) gibi 2 milyondan fazla adayın katılacağı sınavın sabahında, nüfus cüzdanını kaybeden bazı adaylar olabildiğini anımsatan Demir, bu adayların da sınava girebilmesi için ÖSYM'nin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yaptığını ifade etti.  
Demir, YGS'nin yapılacağı 23 Mart Pazar günü sabah saat 07.00'den 10.00'a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını, böylece kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandığını bildirdi. YGS'de yaklaşık 300 bin kişinin görev alacağını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kişiler, sınav salonlarındaki salon başkanı ve gözetmenden, sınav binalarında güvenliği sağlayan emniyet görevlilerimize kadar geniş bir alanda çalışıyor. Bu kadar çok görevlinin, adaylar, anne babaları ve tüm Türkiye için çok önemli olan bu sınavda, zamanında ve tüm sorumluluklarını yerine getirecek biçimde görev alması şart. Bunun temini için ÖSYM'nin sınav görevlileri bakımından en büyük paydaşı olan Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak sınavda görev alacak olan öğretmenlerin, sınavda görev almaya sevk edilmesi, görevlerine zamanında gelmeleri ve sınav görevlerini sınavın hassasiyetine uygun olarak yapmaları için hatırlatma yapılmasını talep ettik."
Bakanlığın da bu talebi bütün ciddiyeti ve hassasiyetiyle yerine getirdiğini aktaran Demir, "Şu an için olağan dışı bir durum yok. Olacağını da düşünmüyorum. Biz ÖSYM olarak, sınavın hazırlanması aşamasından sınav evrağının basılmasına, salonlara gönderilip sınav sonrasında geri getirilmesine ve sonuçların açıklanmasına kadar geçen her çalışmayı adım adım planladık ve eksiksiz uygulamaktayız. Sınavın huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmesi için her türlü tedbir alınmıştır" diye konuştu. YGS’de sınav huzurunu bozacak, sınavın hak ve adalet ilkelerini tesis edecek biçimde gerçekleştirilmesini engelleyecek, hiç bir durumun söz konusu olmadığına işaret eden Demir, tüm adaylardan ve ailelerinden sınavın huzur ve güven içinde geçeceğinden emin olmalarını ve sadece ÖSYM sitesinde yapılan duyurulara ve bilgilere itibar etmelerini istedi.  
Medya kuruluşlarından da bu konuda duyarlı olmalarını ve bu tür haberlerin adaylar üzerindeki etkilerini düşünmelerini  isteyen Demir, tüm adaylara sınavda ve hayatta başarılar diledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...