Tgrt Haber
27 Mart 2017 11:38

YGS Sınav Sonuçları öğren | YGS Sorgulama ÖĞREN! | Eğitim Son Dakika Haberleri

YGS Sınav Sonuçları Açıklandı. YGS Sınavı Sonuçları an itibari ile açıklandı. 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS sınavının sonuçları açıklanmış bulunuyor.. Gelen son dakika habere göre heyecanlı bekleyiş kısa bir süre önce son buldu. Peki 2017 YGS sınav sonuçlarına nasıl ulaşılacak. İşte YGS sonuçları öğrenme ve detaylar haberimizde mevcut.

YGS Sınav Sonuçları öğren | YGS Sorgulama ÖĞREN! | Eğitim Son Dakika Haberleri
ygs sınav sonuçları, ygs,ygs sınav sonuçları açıklandı mı, ygs sonuçları açıklandı mı,

YGS Sınav Sonuçları Açıklandı. YGS sınavı sonuçları şuan da açıklandı. 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS sınavının sonuçları açıklanıyor. Gelen son dakika habere göre heyecanlı bekleyiş kısa bir süre içerdesin son bulacak. Peki 2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak. İşte YGS sonuçlarının açıklanma tarihi ve detayları haberimizde mevcut.2 milyona yakın öğrencinin girdiği ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan YGS sonuçları açıklandı. Merakla beklenen Yüksek öğretime Geçiş Sınav sonucu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlandı. YGS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek .Sonuçlar 28 Mart 2017 tarihi itibarıyla açıklandı.

ÖSYM LYS BARAJ PUANINI BELİRLEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 12 Mart pazar günü itibariyle düzenlenen YGS baraj puanı ile ilgili açıklama yaptı.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. 180 puanın altında kalan öğrenciler Lisans Yerleştirme sınavına girmeye hak kazanamayacak ve sadece YGS puanı üzerinden alım yapan bölümleri tercih edebilecekler.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YS’lere başvurular,4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak.

LYS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ödeme İşlemleri:Başvurusunu bir Başvuru Merkezinden yapan adaylar, 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir. Adayın girmek istediği her bir LYS için geçen yıl 35,00 TL ödenmişti. (Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2017-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.)

2017 LYS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Pazar), 14.30, 120 dakika


12 Mart tarihinde gerçekleştirilen YGS sonuçları 28 Mart tarihinde erişime açılacak.

YGS Sınav Sonuçları öğren | YGS Sorgulama ÖĞREN! | Eğitim Son Dakika Haberleri

Bakan Yılmaz'dan YGS açıklaması
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, YGS sınavına giremeyen öğrencilerin Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayetleri ile ilgili “Kamu Denetçiliği Kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum" dedi.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde kaymakamlık tarafından organize edilen 'Umuda Mektup' adlı program, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı programda öksüzlerin talepleri gerçekleştirildi. Kaymakam Bülent Karacan'a mektupla isteklerini ulaştıran çocuklara hediyeleri takdim edildi.
Törenin ardından Erbaa Belediyesine geçen Bakan Yılmaz, basın mensuplarının geç kaldıkları için YGS sınavına giremeyen öğrencilerle ilgili sorularını cevapladı. Bakan Yılmaz, “Kamu Denetçiliği Kurumunun raporu henüz çıkmadı, inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen raporların hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Dolayısıyla, bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonrada yeniden bir değerlendirme yapılabilir. Kamu denetçiliği kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Kamu denetçiliği kurumu çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var, başkanı ve üyeleri. Her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı birde yeni bir sınav yap denildiğinde acaba önde arkada sıralama önemli biliyorsunuz. Kamu denetçiliği raporunu beklemek lazım" şeklinde konuştu.

Adana'da, üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalınca binaya alınmayan bir öğrenci, gözyaşlarını tutamadı.


ÖSYM 9.45 GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı adayların tepkisine neden olan '09.45 kuralı'nın gerekçesini açıkladı. ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, adayların sınav öncesi işlemlerinin 10-15 dakika sürdüğü, geç kalanların hatırlatılan kuralları duymadığı ve diğer adayların dikkatini dağıttığı için bu kuralın getirildiği belirtildi. Kararın Aralık 2016'da alındığı açıklandı. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçmiş yıllarda adayların, sınav başlama saatinden sonra binaya gelmeleri; geç kalma telaşından dolayı üst arama işlemlerinin yeterince yapılamamasına ve bunun sonucu olarak sınav sonrasına, tutanaklar ve kamera görüntülerine dayalı olarak birçok adayın kol saati, cep telefonu ve metal eşyalar gibi sınava getirilmesi yasak eşyalar nedeniyle sınavlarının geçersiz sayılmasına neden oldu. Sınav salonlarına adayların kimlik kontrolü yapılarak alınması, sınav kurallarının salon başkanı tarafından hatırlatılması, salonda sınava gireceklerin yoklamalarının yapılması, karekodların salon tutanaklarında adaya ilişkin yere yapıştırılması ve adayların sınav öncesi dolduracakları alanlar gibi, sınav öncesi işlemler zaman alıyor. Salonda sınava giren adayların sayısına bağlı olarak, sınav öncesi kurallara ilişkin duyurular ve sınav öncesi gözetmenlerin yapacakları işlemler 10-15 dakika arasında bir zaman alıyor. Salona zamanında gelemeyenler hem salonda hatırlatılan kuralları duymamış oluyor hem de salon görevlilerinin ve kendilerinin yapacakları işlemlerin hatalı veya eksik yapılmasına, geç gelen adayların yanlış salon veya sırada sınava girmelerine ve diğer adayların dikkatlerinin dağıtılmasına neden oluyor. Yukarıdaki gerekçeler sınav başlama saatinden 15 dakika öncesinde binaya girişin tamamlanmış olmasını zorunlu kıldı.

2017 LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

LYS'DE KISA CEVAPLI SORU UYGULAMASI GELİYOR!

ÖSYM bu yıl için bir başka değişiklik olarak adaylara kısa cevaplı soru uygulamasını getirmeyi planlıyor. Adaylar bu konuyla ilgili daha kapsamlı bilgiye ve örnek sorulara ÖSYM resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirler. Kısa cevaplı sorular her LYS için 3 soru olacak şekilde belirlenmiştir. Kısa cevaplı sorular için yanlış cevapların doğru cevabı götürmeyeceği belirtilmiştir.

LYS'DE KISA CEVAPLI SORULARIN DAĞILIMI

LYS 1- Matematik 3 soru
LYS 2- biyoloji 1 soru, Fizik 1 soru ve Kimya 1 soru
LYS 3- Edebiyat 2 soru, Coğrafya 1 soru
LYS 4- Felsefe 1 soru, Coğrafya 1 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 soru
LYS 5- Yabancı Dil 3 soru

YGS sınav Sonuçları Açıklandı. YGS Sınavı sonuçları an itibari ile açıklandı. 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS sınavının sonuçları açıklanmış bulunuyor.. Gelen son dakika habere göre heyecanlı bekleyiş kısa bir süre önce son buldu. Peki 2017 YGS sınav sonuçlarına nasıl ulaşılacak. İşte YGS sonuçları öğrenme ve detaylar haberimizde mevcut. .

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...