Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2018 09:36

YKS Geç başvuru ücreti ne kadar? | YKS'ye ne zaman yapılacak

Yaklaşık 2 milyon öğrenci YKS'ye girecek. Yükseköğretim Kurum Sınavı (YKS) için başvuru yapamayanlar için ikinci şans geldi. Yapılan açıklamaya göre yeniden milyonlarca vatandaş yeniden başvuru yapabilecekler. Başvuru yapamayan adaylar yarın müracaat edebilecek. Peki başvurmak için neler gerekli. Sizler için derledik

YKS Geç başvuru ücreti ne kadar? | YKS'ye ne zaman yapılacak
yks,Yks başvuru,yks&tt2;ye başvuru nasıl yapılır,yks için gerekli belgeler,YKS GEÇ BAŞVURU,

Yaklaşık 2 milyon öğrenci YKS'ye girecek. Yükseköğretim Kurum Sınavı (YKS) için başvuru yapamayanlar için ikinci şans geldi. Yapılan açıklamaya göre yeniden milyonlarca vatandaş yeniden başvuru yapabilecekler. Başvuru yapamayan adaylar yarın müracaat edebilecek. YKS geç başvuruları sadece bir gün sürecek. YKS geç başvuruları 4 Nisan'da yapılacak? Peki ücreti ne kadar?

YKS BAŞVURU

YKS BAŞVURU NE ZAMAN

Yükseköğretim Kurum Sınavı (YKS) için başvuru yapamayanlar için ikinci şans geldi. Başvuru yapamayan adaylar yarın müracaat edebilecek.

YKS Geç başvuru ücreti ne kadar? | YKS'ye ne zaman yapılacak

YKS GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKS başvurularını kaçıranlar için geç başvuru tarihi 4 Nisan. Fakat bu adaylar her oturum için 50 yerine 75'er lira ödeyecek. Adayların önce başvuru işlemlerini tamamlaması ardından da sınav ücretini bankalara veya ÖSYM'nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER'de yer alan ‘ÖDEMELER' alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatırması gerekiyor. Başvuru tarihini kaçıranlar için geç başvuru günü 4 Nisan. Sınav ücretinin de aynı gün ödenmesi gerekiyor. Ancak geç başvurularda sınav ücreti farklı olacak. TYT, AYT, YDT sınav ücretleri 75'er TL olacak.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Normal başvurularda, sınav merkezi her oturum için (TYT, AYT, Yabancı Dil) 50 Türk Lirası alırken, geç başvuru ücreti her oturum için 75 Türk Lirası olarak açıklandı. TYT – AYT sınavına girecek olanlar sınav merkezine 150 Türk Lirası yatırması gerekiyor.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3 oturum iki gün içerisinde, farklı saatlerde yapılırken, 3 oturuma dair sınav sonuçları tek gün içerisinde açıklanacak. ÖSYM’nin sınav takvimi içerisinde alan bilgilere göre sonuçlar: 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı saate dair sınav merkezinden resmi bir açıklama yapılmadı.

YKS Geç başvuru ücreti ne kadar? | YKS'ye ne zaman yapılacak

YKS BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

YKS'ye başvuru yapacak olan öğrenciler, başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. Üniversiteye geçiş için gerçekleştirilecek olan YKS'ye başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Ayrıca adaylar, başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapabilecekler.


Sınava başvurmak isteyen adayların yapacakları işlemler aşağıda sıralanmaktadır:
a) 2018-YKS Kılavuzuna Erişim: Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı
yapılmayacaktır.
b) Başvuruların Nereye Yapılacağının Belirlenmesi: Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM
Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi (**) bulunan adaylar, başvurularını
bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru
merkezlerinin birinden yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından
reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

* * Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, MEB e-okul veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...