Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2017 12:00

YLSY sözlü sınav sonuçları açıklandı

Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (YLSY), sözlü sınav sonuçları bu sabah açıklandı.

YLSY sözlü sınav sonuçları açıklandı
YLSY, sözlü sınav sonuçları,

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 1416 sayılı  kanun kapsamında Bakanlıkça verilen bursla lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt  dışına gönderilecek öğrencilerin sözlü sınav sonuçlarının, Resmi Burslu Öğrenci  Sistemi'nden (REBUS) duyurulduğu belirtildi.
 
Açıklamada şunlar kaydedildi:
 
"YLSY Puanı 70 ve üzeri olan adaylar, 2016 YLSY Başvuru ve Tercih  Kılavuzu - Tercih Tablosu'ndan kurum kontenjanı tercihlerini ilerleyen zamanda  http://yyegm.meb.gov.tr/ sitesinden ilan edilecek tarihler arasında  http://www.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Adayların sözlü sınavına  girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki kurum kontenjanlarına yerleştirme  işlemleri, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda YLSY puanı üstünlüğüne göre,  ÖSYM tarafından yapılacaktır. Tercih yapmayan öğrenciler, herhangi bir kontenjana  yerleştirilmeyecektir. Bu nedenle sınavda başarılı olan öğrencilerin, sözlü  sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki alanda sadece bir kontenjan  bile olsa tercihte bulunmaları yararlarına olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...